Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği 'Atıkların Geri Dönüşümü' Konulu Ortaokullar Arası Resim Yarışması, Hanımlar Arası "Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması, Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ortahisar Belediyesi'nin Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar'ı devraldıklarından daha temiz bir şekilde gelecek nesillere devredeceklerini söyledi.

Konuşmasında çevre temizliğinin önemine dikkat çeken Başkan Genç, "Ortahisar ilçemizi 410 personelimiz 50 aracımızla beraber şehrimizin bütün mekanlarını temiz tutmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da çevreye en az zarar verecek şekilde, ya da zararlı olanları izale edecek şekilde alıp atık alanlarına göndermek istiyoruz.  İşte bugün bu çalışmalardan bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Üç yıldır bir kampanya dahilinde hem atık yağlarımızı, atık pillerimizi plastiklerimizi toplayıp bertaraf etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Ödüller de koyuyoruz. Ve genel anlamda bütün mahallelerimize özgü olarak  'Mahallem Temiz Kalsın' adı altında her mahallemizi temizliyoruz, yıkıyoruz. Gerekli tedbirleri almazsak, ihtimam göstermezsek kötü tablolarla karşılaşırız. O yüzden daha çok çalışacağız. Ve sizlerde daha temiz bir çevre devralacaksınız.  Bu bizim insanlık borcumuzdur. Bu aynı zamanda inancımızın da gereğidir. Çünkü biz temizlik imanın yarısıdır diyen bir inancın mensuplarıyız. Bizim inancımıza göre temizlik imanla beraber kıyaslanmış. Bu nedenle bir taraftan mahallem temiz kalsın kampanyalarımız, bir taraftan ödüllü yarışmalarımız, atık pil toplama kampanyalarımız, evlerde atık yağ toplama kampanyalarımız,ortaokullar arasında geri dönüşüm konulu resim yarışması, bir şey daha yaptık. Bir şey daha yaptık. Yine bizim inancımıza göre israf haramdır. İhtiyacımız kadar tüketmemiz lazım. Bunun için de şöyle bir çalışma yaptık. Fazla olan ekmeklerimiz çöpe gitmesin, zayi olmasın diye onları ayrı kutularda toplayıp hayvan barınaklarına gönderiyoruz. Bunun da çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çok da talep geldi.  Şu anda 350 noktadayız. Bunları muhtarlıklarımıza, alışveriş merkezlerine, sitelere, eczanelere ve evlerin önlerine ulaştırıyoruz. Bu temizlik bilincini sizlere aşılayan öğretmenler ve çevre il müdürlüğümüzle hep beraberce  şehrimizi inşallah daha temiz noktalara taşıyacağız ki dışarıdan gelen ziyaretçiler bu şehir daha temiz şehir oldu desinler ve daha çok gelsinler. Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum, tebrik ediyorum. Ve inşallah belediye olarak şehrimizi devraldığımızdan daha temiz bir şekilde (ki şehrimiz en temiz şehir unvanına sahip) sizlere devredeceğiz. Daha temiz bir çevreye sahip bir şehir Cenab-ı Allah bize devretmeyi nasip etsin diyorum. Daha iyi bir bilinçle nesillerimiz yetişsin. Ve bu bilince sahip çocuklar ülkemize de sahip çıksın. Bu çalışmaları yapan 410 Personelimize teşekkür ediyorum. Ödül alanları tebrik ediyorum. Bu yarışmalarımızı da geleneksel olarak yapmaya devam ettireceğiz.  Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum." 

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ise konuşmasında temiz çevrenin önemine değinerek çevreyi zehirleyen, kirleten her türlü atık malzemenin çöplere ya da toprağa atılmaması gerektiğini kaydederek, "Çevreyi zehirleyen, kirleten her türlü atık toplanmalı. Ortama bırakılmamalı. Ve çevreye zararsız bir şekilde çöplerden ayrı ortamlarda depolanmalı. Ortahisar Belediyesi de tam olarak bunu gerçekleştiriyor. Bundan dolayı Ortahisar Belediyesi'ne ve çok değerli başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Ortaokullar arasında düzenlenen 'Atıkların Geri Dönüşümü Resim Yarışması'nda 1.liği elde Kanuni Ortaokulu'ndan Seher Ceren Çağlar'a notebook, 2. olan Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu'ndan Sevde Asel Türen'e fotoğraf makinesi, 3. olan Şehit Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu'ndan Semiha Özdin'e kol saati ödülü verildi. 

Hanımlar arası 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda 271 kg atık yağla 1. liği elde eden Güler Piştofoğlu'na yemek takımı, 2. olan Havva Erol'a mutfak robotu, 3. olan Gülay Sevgi'ye ise çay seti ödülü verildi. 
'Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması'nda 1.liği elde Karlık İlkokulu'na yazıcı, 2. olan Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu'na spor seti, 3. lüğü elde eden Osman Kalyoncu İmam Hatip Ortaokulu'na satranç seti ve eğitim panosu ödülü takdim edildi. Düzenlenen yarışmalarda toplamda 3956 kg atık pil ile 4120 Lt atık yağ toplandı.