Ortahisar'ın nefes alması adına ve daha yeşil bir Ortahisar için planlı bir şekilde çalışmaları artıracaklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Ortahisar'ı yeşillendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Ekiplerimiz Ortahisar'ı daha da yeşil bir hale getirmek için büyük bir özveriyle çalışmalarını yerine getiriyor." dedi. 


"OKUL BAHÇELERİNDE TEMİZLİK"
Okulların açılmasına kısa bir süre okul alanlarındaki diken ve benzeri yabancıl otların temizlenerek eğitime hazır hale getirildiğini ifade Başkan Genç, "Bütün yıl boyunca mevsimine uygun bitki ve fidan dikimi yapıyoruz. Okullarımız 18 Eylül'de açılacak. Biz de okul alanlarımızın içinde yer alan peyzaj çalışmalarımızı tamamlama aşamasına geldik. Okul bahçelerimiz içindeki diken ve benzeri yabancıl otları temizledik. Okullarımız açıldığı zamanda öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak için onlarla fidan dikim kampanyaları gerçekleştireceğiz. İnşallah her yıl fidan dikimini daha artırarak doğamızı, çevremizi ağaçlarla donatmanın mücadelesi içinde olacağız. Bu doğa hepimizin, bu doğada hep beraber yaşıyoruz. Ne kadar çok ağaçla bezenmiş ortam olursa hepimizin gönlü o kadar açılıyor. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde Ortahisar daha da yeşil bir hale gelecek." ifadelerine yer verdi. 


"DAHA ÇOK YEŞİL ALAN OLACAK"
Ortahisar Park ve Bahçeler Müdürü Muhammet Közen Ortahisar'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırma ve AB standartlarına çıkarma hedefine ulaşmak için çalıştıklarını ifade etti. Közen, yapılan çalışmalar ile ilgili şunları aktardı: Rutin olarak yapmış olduğumuz çalışmaları yaz kış demeden devam ettirmeye gayret ediyoruz. Fidan, çalı, bitki ve çiçek dikiminin yanı sıra yaralanan ya da hastalanan ağaçların bakımını ve budama gibi işlemlerini periyodik olarak yapıyoruz. Parklarımızı dikenlerden ve yabani otlardan temizliyoruz. Hedefimiz Ortahisar'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırarak AB standartlarına uygun bir hale getirip, vatandaşlarımızın da yeşil alan taleplerine cevap vermektir.