Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin başkanlığında şube müdürleri ve Ortahisar ilçesinde faaliyet gösteren resmi bağımsız olan 11 anaokulu müdürlerinin katılımları ile Erdoğdu Anaokulunda değerlendirme toplantısı yapıldı. Anaokulu Müdürler toplantısının açılış konuşmasını yapan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, her çocuğun ilkokula başlamadan önce en az bir yıl okul öncesi eğitim almasını sağlamak ve özellikle dezavantajlı, göçmen çocukların da bu eğitim hizmetinden yararlandırılmasını önemsediklerini söyledi.

Köse, “Bütün süreç şunu gösteriyor her şey sizlerin ve bizlerin omuzunda gayret ve çabalarımızla bu olumsuzlukları değiştirip, çok daha güzel başarıları birlikte yakalayacağız. 15 Temmuz sürecine rağmen sizlerin fedakarlıklarınız, gayretleriniz, çabalarınız ve tanıtımlarınız bu sürecin çok daha sağlıklı yürümesini sağlayacaktır” dedi.

“Okulöncesinde yüzde 70’in üzerine çıktık”

Ortahisar’da okul öncesi okullaşmada yüzde 72’lere ulaşarak Onuncu Kalkınma Planı ve MEB Stratejik Planında belirlenen 4-5 yaş gruplarında yüzde 70 hedefin üzerine çıktıklarını belirten Köse, “Bunun için okullarımızın bünyesinde açılmış ana sınıfları da dahil olmak üzere, bağımsız ana okulu olarak hizmetine devam eden kurumlarımızla birlikte bu başarının daha da üzerine çıkmak için sizlerden özverili çalışma ve gayret beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yeni öğretim yılında huzur içerisinde görev yapmanızı ve kurumunuzla ile ilgili çok önemli gayret göstermenizi ve kurumlar arasında güzel iletişimler kurmanızı ve performansınızı arttırmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.