61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının son bileşimi bugün yapıldı. Meclis Toplantı Salonunda yapılan son bileşimi, Ontahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetti. 
Ortahisar Belediyesinin 2020 – 24 yıllarını kapsayan Stratejik Planının Müzakere edildiği Belediye Meclisi toplantısında Büyükşehir ile Ortahisar Belediyesi arasında ki yetki karmaşasının hala sürdüğü görüldü. 
Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yer aldığı sayfada Riskler bölümünde, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanlarının net belirlenmediğinden mükelleflerde ki belirsizlik” ibanesi dikkat çekti. 
Bu ibareyle ilgili söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Bizim belediye ile büyükşehir arasında çok fazla dile gele konu. Bunun stratejik planda riskler bölümüne bu şekilde koyuluyor olması hala devam ediyor mu? Bu büyükşehir Belediyesi olsun, Ortahisar olsun kurumsal kimliklerin marka değerini yansıtması açısından hala tanımlanıp bertaraf edilip bir noktaya getirilmesi gerekmez mi?” dedi. 
Bunun üzerine Atilla Ayyıldız, “Bu konu hala bizde devam ediyor. Çevre Temizlik Vergisi ihbarnamesi gönderdiğimizde suyla alınmıyor mu deniyor? Böyle bir karmaşa var. Büyükşehir ile olan ilan ve reklam konusunda hala büyükşehir almıyor mu deniyor ve bu tür şeyler geliyor. Bunlar net değil?” diye konuştu. 
Başkan Genç ise, “Yetki karmaşıklığını gidermek için şuanda TBMM’ye sunulmaya hazır çalışma var. Bundan hep beraber süreci yaşadık yakındık. Net şekilde ayırt edici şekilde yetkilerin ayrılması için. Burada yazılmasını sorun görmüyorum. İnşallah o yasayla iş netleşir ve yoluna girer” diye konuştu.