Ortahisar Kanuni Parkı alanı ve üzerinde bulunan binaların bir bütünlük içersinde ele alınacağını ifade eden Vali Öz, “Ortahisar Trabzon’un tarihi mekanlarından birisidir. Burayı tarihi dokuya uygun bir şekilde dönüştürüp zengin bir mirasa sahip olan Osmanlı’yı gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bunun için bu alanı Tarihi Osmanlı Merkez Müzesi haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

            Vakıf çalışmaları konusunda vakıf başkanı Ali Baki’den bilgi alan Vali, Kanuni Evi adıyla kullanılan binanın, kanuni merkezli görsel objelerle donatılıp hafızalarda tarihi bilinci oluşturacak şekilde şehzadeler müzesi şekline dönüştürüleceğini ifade etti. Vali, Trabzon’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, 21 yıl valilik yapan Yavuz Sultan Selim ile burada doğup 15 yaşına kadar yaşayan Kanuni Sultan Süleyman’ı yaşatmak gerektiğini söyleyerek Ortahisar’da bu ruhu yansıtan bir görselliğin oluşturulacağını ifade etti.

            Vakıf Başkanı Ali Baki de, Kanuni etkinlikleri hakkında bilgi vererek, 28 Nisan 2014 tarihinde başlayacak olan kutlamaların saat 11.00’da Uzunsokak Meydan girişinden başlayacağını, Ortahisar’daki Kanuni Evi’ne kadar yapılacak Kanuni Yürüyüşün ardından çeşitli etkinliklerle sona ereceğini ifade etti