Farkındalık oluşturmak için bir araya gelen ekip barınakta bulunan hayvanlarla ilgili bilgi aldı, yapılan çalışmalar konusunda destek vereceklerini ifade ettiler.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR
Başkan Ayyıldız, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Hayvanlarımızı korumak hepimizin görevi. Onların bizim şefkatimize ihtiyacı var. Daha çok ilgi göstermeliyiz. Sokaklarda çok sayıda hayvanımız var belediyelerimiz bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Barınakta görevli belediye personellerimiz fedakarca onlarla ilgileniyorlar. Bizde elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Trabzon halkının da bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızdan bu soğuk kış gününde hayvanlara karşı daha fazla duyarlı olmalarını istiyoruz. İmkânları varsa burada bulunan barınağa gelip onlarla ilgilenebilirler. Onların bize ihtiyacı var. Sevgimize ihtiyaçları var. Artık yemeklerini çöpe dökmesinler bir yere koysunlar en azından sokakta kalan bir hayvanı bu şekilde besleyebilirler. Hayvanlar konusunda hepimize görev düşüyor. İnşallah hepimiz bu konuda görevimizi yerine getirebiliriz.”

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün ise hayvanlarla ilgili çalışma yaptıklarını ve çalışmalarının devam edeceğini bu konuda belediyenin de desteği olduğunu dile getirdi. Bütün vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.