Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ay yıldızlı Türk bayraklarını Ortahisar’ın dört bir köşesine ulaştıran Başkan Genç, “Bu 23 Nisan bizim için bir başka özel. Zor bir sürecin içerisinden geçerken coşku ve sevinçle bu özel günü anacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu anlamlı bayramı bizlere armağan eden ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve duayla yad ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.” dedi. 

Ortahisar Belediye Binası, kamu kurum ve kuruluşları, dükkanlar ve şehrin muhtelif yerlerine asılan bayraklarla şehir adeta bir bayram alanına döndü. 

Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ve heyecanla kutlamak adına bayrak dağıtımı yapan Ortahisar Belediyesi 23 Nisan akşamı vatandaşları balkonlara davet etti. Başkan Genç konuyla alakalı şunları söyledi: “23 Nisan için hazırlamış olduğumuz güzel bir organizasyon ile birlikte yarın akşam için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yarın akşam saat 21.00’da belediyemizin anons hoparlöründen seslendirilecek İstiklal Marşımıza tüm Ortahisar’ın coşkuyla eşlik etmesini istiyoruz. Şu zorlu süreçte halkımızın birlik ve beraberliğini tekraren hatırlaması ve evlere 23 Nisan coşkunun dolmasını yürekten arzu ediyoruz.”