Ortahisar Belediyesi korona virüs salgını nedeniyle en çok ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin başında gelen maskeyle ilgili harekete geçti. Erdoğdu Mahallesi’nde belediyeye ait okuma salonunda faaliyete geçirilen atölyede günlük olarak 2000 maske üretiliyor. Üretilen maskeler ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılacak. 

“VATANDAŞLARIMIZI VİRÜSTEN KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZ”

Korona virüs (kovit-19) salgınıyla ilgili uzmanların bir-iki yıla yayılacak mücadeleden söz ettiğini belirten Başkan Ahmet Metin Genç, bu tespitlere göre belediye çalışmalarını planladıklarını dile getirdi.

Maske üretimiyle ilgili belediyeden 18 personeli görevlendirdiklerini ifade eden Genç, şöyle konuştu: “Ülkemiz korona virüs salgınıyla mücadelede oldukça başarılı olmasına rağmen her olasılığa karşı hazırlıklı olmalıyız. Vaka sayılarında her geçen gün kayda değer bir düşüş yaşanıyor. Ama tedbiri de elden bırakmamak gerekiyor. Ve uzun vadeli bu işin önlemini almalıyız. Bu anlamda bugüne kadar vatandaşlarımıza çok sayıda maske, kolonya, dezenfektan gibi pek çok malzeme dağıttık. Şimdi maske konusunda da harekete geçiyoruz. Erdoğdu’da okuma salonunda hayata geçirdiğimiz maske üretim atölyemizde 18 personelimizi maske üretimiyle ilgili görevlendirdik.  Günlük olarak 2000 adet maske üretim kapasitesine sahibiz. Hem belediye personelimizin maske ihtiyaçlarını hem de vatandaşlarımızın maske ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayacağız. Vatandaşlarımızı virüsten korumak için her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Korona virüs salgınıyla mücadele için çevre temizliği, ilaçlama, dezenfektasyon ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının evlerine ulaştırılmasıyla devam eden çalışmalarımızdan sonra şimdi de maske konusunda da adım atıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Yapılan bu çalışmalarla korona virüs salgınını en az zararla atlatacağımızı düşünüyorum.” 

​​​​​​​