61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Turgay Şahin, “Borçlanma içine girildi pandemi sürecinde. Bu alınan borçları vatandaş ödeyecek. Yapılmalı mıydı evet yapılmalıydı. Devletin şefkatli elinin uzanması gerekiyordu ve yapıldı bunlar. Popülüst projelerden vazgeçilmeli. Tünel Akvaryum ve Boztepe Seyir Terası gibi… Şehir içerisinde hummalı bir çalışma olacak içme suyu projesinde. Onun için bu altyapı hizmetlerine ağırlık vermemiz gerekiyor” dedi.

Şahin, “İki günlüğüne Büyükşehir Meclis toplantısı yapıldı. Gündemdeki maddeler ile ilgili çalışmaların engelleyeceği maddeler değildi. Hemen o gün gündeme bir madde alındı. İmar komisyonuna gitti ve ertesi gün onaylandı. Moloz’da yapılmakta olan 180 dönümlük rekreasyon alanı. Bu projeyi kimse görmedi. Nedir bu acele. Ortahisar’ın sınırları içerisinde. Ortahisar Meclis üyelerinin görme hakkı yok mu? Yangından mal kaçırır gibi oldu. Bizim de fikrimizi söylememiz gerek. Sonuçta halk bize de oy verdi. 180 dönümlük yerde yapılacak olan projeden haberimiz olmayacaksa buraya gelmeyelim, koltuğu da boşuna işgal etmeyelim” diye konuştu.