Projede Ritim ve perküsyon eğitimi ile Avrupa’da en önemli erken dönem üflemeli enstrüman Pbass eğitici eğitmenliğini alan öğretmenler, kendi okullarında perküsyon, pbass eğitimleri vererek öğrencilerin müzikle gelişimlerini sağlayacaklar. Projenin devanımda ise okullarda bando takımlarının kurulması ve bu sayede Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Bando Takımı’na kavuşması hedefleniyor. 
Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Ortahisar Milli Eğitim Mmüdürü Şükür Köse, “Geçtiğimiz sene başalayan ve bu sene de devam eden “Sanat için 5 Çok Geç“ projemizin devamı niteliğinde olan “Ritim ve Brass Eğitimi ile Bando” projesi ile çocukların sadece müzik eğitimlerinin gelişmeyeceğini, bu proje sayesinde davranış biçimlerinin, sosyalitelerinin, akademik başarılarının  da artacağını düşünüyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için yapılan her türlü projenin destekçisi olacağız. Çünkü her sağlıklı, çok yönlü ve iyi eğitilmiş çocuk, geleceğin sağlam toplumunu oluşturacak.” dedi.
Müdür Şükür Köse, “Erken yaşta gerçekleştirilen müzik ve sanat eğitimi bir çok gelişimi beraberinde getirir. Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocuklarımızın çok yönlü gelişimi  için ve Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 eğitim vizyonu hedeflerini gerçekleştirmek adına bu ve bunun gibi pek çok sanatsal proje üreteceğiz. Bu bağlamda başta Sayın Kaymakamımız Tolga Toğan olmak üzere, verdiği desteklerden dolayı DOKA Genel Sekreteri Sayın Onur Adıyaman‘a, proje eğitimlerimize ev sahipliği yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Sayın İbrahim Sosyal’a, Proje Koordinatörü Sayın Gülşah Toksoy’a ve projede görev alan tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.