Trabzon'un kültür-sanat ve turizm hayatına yeni bir soluk getirmek adına 20-24 Haziran Yengeç dönencesi tarihlerini fotoğraf sanatçılarıyla buluşturma hedeflenmiştir. Trabzon'un en güzel gün batımı tarihlerinin, ülkemizde ve dünyada belirlenmiş olan gün doğumu ve gün batımının en güzel olduğu tarihleri arasına sokmak suretiyle sanat literatüründe yer alması planlanmaktadır. Bu noktadan yola çıkan Ortahisar Platformu, geleneksel fotoğraf çekim günkerini başlatmak ve bunu da bir yarışmayla desteklemeyi amaçlamıştır. 
İnstegram üzerinden gerçekleştirilen yarışmaya

200'un üzerinde fotoğraf gönderilmiştir. Yarışmanın jürisinde; platform adına Ortahisar Platformu Sanat Komisyonu Başkanı İsmail Kansız, komisyon üyesi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Oğuzhan Hacısalihoğlu, fotoğraf sanatçısı Ali Kahveci ve Erdoğan Öğretmen, Trabzon Fotoğrafevi Derneğinden fotoğraf sanatçısı Şenol Erdener yer aldılar. Yapılan değerlendirme sonucunda 36 eser sergilenmeye değer bulundu. 37 eser arasında yapılan derecelendirmede birincilik ödülünü Murat Yanık (ayasofya-1) eseriyle, 3 bin lira, ikincilik ödülünü Cemal Çolak (ayasofya-1) eseriyle 2 bin lira, üçüncülük ödülünü Ali Kemal Yanık (ganita-4) eseriyle bin lira kazandılar. 
Yarışmanın sergi ve ödül töreni corona virüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar doğrultusunda ayrıca duyurulacaktı