61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları devam etti. Başkan Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde temizlik işleri ile 1 Ocak 2018’de yapılması planlanan Temizlik İşleri ile ilgili ihale konusu tartışıldı. Kanuna göre yerel seçimden en fazla 6 ay sonrasına kadar yapılabilen ihale için 21 aylık süre tanındı. Buna göre 1 Ocak 2018’den başlayarak 21 ay süreyle yapılması planlanan temizlik işleri ihalesi Belediye meclisinde komisyona sevk edilmeden oy birliği ile kabul edildi. 

Burada Turgay Şahin, temizlik işlerinin ihale yöntemi ile değil de iş kur yöntemi ile ilgili giderilip giderilemeyeceğini sordu. Şahin, “Bunu geçmiş dönemlerde de söylemek zaruretinde kaldım. İş kurdan bayağı personel alınıyor. Bu personellere de iş verilemiyor. Bu neden rahatlık kaçıyor idarelerde, temizlik işini ihale marifeti ile yapma cihetine gidiyor. Daha önce belediyenin kendi personeli tarafından yapılıyordu. Büyük paralar ödeniyor. Yani bu konuda siz Ortahisar olarak hem de tasarruf yapmış olursunuz. Sonra o çocuklarda iş kurdan girenler 5 ay vadeyle değil de 1 yıl 3 yıl bu projede çalıştırılabilir. Bu temizlik işlerinde öyle proje yapılır. Hem iş kurdan alınanlara iş verilir hem de tasarruf edilir. Bunda araştırma yapılıp düşünseniz iyi olur..” dedi. 

Bunun üzerine Başkan Genç, “Temizlik işlerini böyle 6 aylık 9 aylık periyotik iş kur personeli ile yapmamız mümkün değil. Hafife alınacak iş değil. Hükümetimizin bu manada hiçbir projesi olmadı. En fazla park bahçe işlerine ilişkin projeler istendi. Temizlik işlerine 6 ay 9 ay bu işten çok profesyonel anlamayan kişilere teslim edemeyiz. 410 kişi burada daimi personelimiz var. İş kur personelini alıp bunları yerine koyalım o zaman onlar ne olacak. Bu işlerde ehli olmayanlar olmaz. Ağır iş. Ehli olmayan personele bu işi emanet edemeyiz” şeklinde yanıtladı.