Karşıyaka, Gürbulak mahallelerinde asfaltlama yapan ekipler, Gündoğdu mahallesinde ise beton yol çalışması yaptı. 

YOLLARIMIZIN DİRENCİNİ ARTIRIYORUZ

Ortahisar Belediyesi'nin kurulduğu günden bu yana yol çalışmalarına ağırlık verdiğini, enerjisinin büyük kısmını yol çalışmalarına ayırdığını belirten Başkan Genç, "Ortahisar'ımızda yaptığımız çalışmalarla 1800 km yol ağımızı yüzde 95 oranında standartlara uygun hale getirdik. Buna rağmen dağlık coğrafi yapıdan, iklim şartlarından ve araç trafiğinden dolayı yollarımızda çok çabuk bozulmalar ve yıpranmalar oluyor. Bu tür dezenformasyonları düzeltmek ve yollarımızın mukavemetini (direnç), sağlamlığını  artırmak için yağmur suyu kanalları, mazgallar, istinat duvarları yapıyoruz. Dere ve ırmak geçişlerine büyük künkler yerleştirerek yollarımızın iklim ve doğal şartlardan daha az etkilenmesini sağlıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana en çok yol çalışmalarına ağırlık veriyoruz, enerjimizin büyük bir kısmını yol çalışmalarına ayırıyoruz."  diye konuştu. 

ULAŞIM KONFORU SAĞLANIYOR

"Bu hızla gidersek, 2019 yılı yol hedefimizi rahat bir şekilde tutturmuş olacağız." diyen Başkan Genç, "Bu yılki 40 bin m³ asfalt (kendi ürettiğimiz) hedefimizin önemli bir kısmını döktük. Diğer yandan da geçmiş dönemden kalan eksiklikleri tamamlamak için 11 bin m³ ihaleli normal beton yol programımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Bunların yanı sıra standart kuru beton çalışmalarımız devam ediyor. Kuru betonda da mevcut kapasitemiz itibarıyla 16 bin 820 m³ kuru beton hedefimizi gerçekleştirmek için; çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Bütün bu çalışmaları makine parkımızı, asfalt ve beton santralimizi, taş kırma ve eleme tesisimizi kullanarak kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde de yollarımız daha sorunsuz hale geliyor, ulaşım güvenliği ve konforu da artıyor." sözlerine yer verdi.  

ALTYAPI ÇALIŞMALARI YOLLARI TAHRİP EDİYOR

Altyapı çalışmalarından dolayı deforme olan yolları öncelikli olarak ele aldıklarını belirten Genç, şöyle konuştu: "Şehrimizde özellikle de şehir merkezinde doğalgaz, elektrik ve telekomünikasyon çalışmalarından dolayı yollarımızda bozulmalar oluyor. Biz, ivedilikle bu alanlara müdahale ediyoruz. Bu tür altyapı çalışmalarının olacağı mahallelerimizde bu çalışmalar tamamlanmadan yol ve kaldırım çalışması yapmıyoruz. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz, ekiplerimizi bu bölgelere göndererek kırılan, bozulan yollarımızı tekrar standartlara uygun hale getiriyoruz."