61 SAAT HABER SERVİSİ- Yerel seçimlere kısa bir süre kala Trabzon Belediye Başkanlıkları için aday adayları belli olmaya başladı.

Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar için Cumhuriyet Halk Partisinden 2’inci aday adayı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Ortahisar için CHP’den aday adaylığını açıklayan Salih Akyüz’ün ardından Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı’da Ortahisar Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı.

Basınla bir araya gelen Yazıcı yaptığı açıklamada “Önümüzdeki etek seçimlere hazırlıktır. Ben Ali Yazıcı Trabzon Maçka doğumlu 3 çocuk babasıyım. 2014 yılında Kuyumcular Odası Başkanı oldum. Trabzon’da altın analizini yapacak olduğumuz bir ayar evi kurduk. 2016 yolunda Trabzon’da bir defile düzenledik. Kuyumculuk için bir çalışma yapıp meclise dosya gönderdik. Cumhurbaşkanımızla bir randevumuz oldu.”
 

KENDİMİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRÜYORUM

“Toplum içerisinde gezdiğimizde siyasette bu hastalıktır. 2012’de CHPye katıldık. STK Başkanlığına seçilince o görevlerden ayrıldım. CHP’den Ortahisar Belediye Başkanlığı adaylığım için başvuru yapacağım. Ortahisar dediğimiz Trabzon’dur. Ben kendimi belediye başkanı olarak görebilirim. Sorunlar çok Trabzon’un bitmez tükenmez bir trafik sorunu var mutlaka bunların çözümü için ortak akılla çözeceğim. Hangi sokağa girerseniz Trabzon’un sıkıntısı sorunu ortada. Ortak aklı ortaya koycağıma inancım sonsuzdur. Aday adaylığımda anlatacaklarım var, önümüzdeki hafta partide çalışacağım.”

UMARIM BEN OLURUM

“Bizler cesaretimizi ortaya koyarak çalışmalarımızı, halka dokunarak çalışma içerisinde bulunduk. Bu birisi olacaktır. En güçlü adayı örgütüm sahip çıkarak aday gösterilecektir. Bunlar partimizin verecek olduğu karardır. Biz Salih beyle iki aday olarak sahaya çıktık. Umarım ben olurum. “

HEDEF 70 BİN OY

Ben yıllar öncesinde, Trabzon sınırlarında esnaf olma bu bölgeyi saha iyi tanıyorum. Ortahisar ile ilgili sandığa oy taşıyacağıma inanıyorum. Büyükşehir’e aday olup, oy kapasitemi göremem. Bütün ben hazır olduğum için aday oldum. Her partinin adayı olarak kendimi görüyorum. Bizim ilişkilerimiz tabandaki seçmenle ilişkilerimiz çok iyidir. Bizim hedefimiz 70 Bin oy almaktır. Merkezde 70 bini hedefliyoruz. Bizim buradaki baktığımızda 35 bini kendimize çekeceğiz. Yaptığım çalışmada her sandığa 50 oy fazladan taşıdığımızda göğüslüyoruz. Esnafın vermiş olduğu kültürle büyüdük. Trabzon’da 13 bin esnafımızın Ali Yazıcıyı destekleyeceğine eminim.

HEDEF BÜYÜKŞEHİR’İ ALMAK

“31 Aralık tarihine kadar genelge geleceğini bekliyoruz. Şuan istifa etmek gibi bir durum söz konusu değil. Ekip arkadaşlarımızında tümünün desteğini alarak güçlü yola çıktık. 25 tane yöneticim var. Aralarından 1 Ak Partili ama hepsinin desteğini aldık. Hedefimiz Büyükşehir’i almaktır.”

OYLARDA DÜŞME YOK
 

Partimizin oylarında düşme Yok enerjinin arttığını görüyorum. Ben enerjiyi aldığımdan bu işe soyundum. Sabredeceğiz 31 martı göreceğiz. 1 Nisan’da da CHP Belediye Başkanı olarak karışınıza geçeceğim.

5 YIL SONRA YİNE ADAYIM
 

Benim çalışmam uzun soluklu çalışma. Bizi sevenler bizi başta görmek ister. Burada küsemeyiz biz. Bütün olmadı yarın var. Olmadı aday dersek, 5 yıl sonra yine adaydır. Bu şehire birimde katacak olduklarımız var. Geleceğimizi inşaa etmek istiyoruz