Seçilen mahalle muhtarlarını tebrik ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Tolga Toğan, muhtarların devlet ile halk arasında köprü görevini gördüğünü ifade ederek, “Olabilecek sorunları ilgili kurumlara iletmek ve çözüme kavuşturulmak sizlerin öncelikli göreviniz. Bizler de muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımızın istek ve temennilerini en kısa sürede karşılamanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.  
İşbirliği ve iyi niyetin önemine dikkat çeken Kaymakam Tolga Toğan, “Değerli mesai arkadaşlarım, Demokrasimizin temel taşları, değerli muhtarlar hepinizi saygı ile selamlıyorum. Öncelikli hepinize hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum. Belediyeler, Kaymakamlıklar, Valilikler, muhtarlıklar, Devletin yerel düzeydeki kamu hizmetlerinin yürütülmesi noktasında en temel unsurlardır. Bunlar arasındaki işbirliği, koordinasyon, karşılıklı iyi niyet iyi bir sonucun elde edilmesi noktasında temel unsur. Biz Kaymakamlık olarak bizleri ilgilendiren konularda 24 saat kapımız sizlere açıktır. Bizi aşan konular olursa ilgili makamlara iletip inşallah takipçisi olacağız. Hep birlikte işbirliği içerisinde sizlerle birlikte çalışacağız.”dedi.  

Başkan Bekir Aktürk, “Muhtarların Görevi Halka Hizet Etmektir”

Eğitim seminerinins önemine dikkat çakan Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, muhtarlara seslenerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Beştepe’de kaymakamlar, belediye başkanları ve valiler sizin emrinidedir” derken bizlere ne kadar önemli görevler düştüğünü vurgulamaktadır. Tabiiki Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Valiler bizim amirlerimizdir. Asla bir saygısızlık olamaz. Bizler muhtar olarak haddimizi, görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz.  Muhtarların millete hizmet etmekten başka misyonu ve vizyonu asla yoktur”şeklinde konuştu. Başkanı Bekir Aktürk, yeni seçilen muhtarlara görevlerinde başarılar diledi.

Trabzon Valiliği İdari ve Denetim Müdürü Selami Turhal, Yazı İşleri Şefi Emre Bektaş tarafından mevzuatta belirtilen görev, yetki ve sorumluluklar, kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletmesi konusunda yapılması gereken çalışmalara yönelik sunumlar gerçekleştirildi. 
Konuşmaların ardından  Kaymakam Tolga Toğan, muhtarlara mazbatalarını takdim ederek toplu hatıra fıotoğrafı ile toplantı sona erdi.