Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya Fuarı'nda sergilenen Ortahisar Belediyesi'nin Eko-Park Projesi’nin tanıtımı için Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder Expo Fuarı’nın açılışına katıldı.

22 Nisan'da açılışı gerçekleştirilen 'EXPO 2016 Antalya Fuarı, Ekim 2016 tarihine kadar sürecek. 52 ülkenin katıldığı fuarı yaklaşık 7 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Felsefesi “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” olan EXPO 2016 Antalya’nın teması ‘Çiçek ve Çocuk’, sloganı ise “Geleceği Yeşertmek” olarak belirlendi. Dünyanın en önemli bahçe bitkileri fuarı olarak gösterilen fuarın alt temalarını ise tarih, biyo-çeşitlilik ve yeşil şehirler oluşturuyor. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ekopark Projesi'nin dünyanın en zengin endemik bitki türlerini bünyesinde bulunduran Doğu Karadeniz coğrafyası için örnek bir proje teşkil edeceğini söyledi. Doğu Karadeniz'in endemik bitki türleriyle birlikte anıldığını ve pekçok botanikçinin bu bitki türlerini incelemek için Trabzon'a geldiğini ifade eden Başkan Genç, "Endemik bitki türlerimizin tanıtımının sağlanması, halk nezdinde bu bitkilere yönelik bir farkındalık duygusu oluşturulması amacıyla bu müzeyi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Yeşilin bin bir tonuna sahip olan Trabzonumuzda bu projenin ayrı bir anlamı olduğunu düşünüyorum." dedi.


EKOPARK, EN ÖNEMLİ BİTKİ FUARINA KATILACAK

Projenin Expo Fuarı'na katılacak ilk 30 proje arasında gösterilmesinin kendilerini son derece sevindirdiğini kaydeden Başkan Genç, projeyle ilgili şunları aktardı: "Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tanjant köprüsü altında bulunan 12.182 m²'lik alanı Bitki Müzesi yapılmak üzere belediyemize devretti. Bu alana yapacağımız proje içinde; yöreye uygun ekolojik su parkı, çok amaçlı kent çayırı, dinlenme birimleri, açık hava sineması, oturma basamakları, ahşap yürüyüş yolları, ağaç üstü yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanları yer alacaktır. ‘Ekopark-Bitki Müzesi’ projemiz düzenlenen yarışmada  dünyanın dört bir yanından belediyelerin gönderdiği projelerle yarıştı. İlk 30 proje, Expo Fuarı'na katılma hakkı elde edecekti. Karadeniz bölgesinden belediye bazında proje yarışmasına katılan tek belediye Ortahisar oldu. Dünyanın dört bir yanından gelen 530 proje arasında, Trabzon Ortahisar belediyesinin projesi 15. olarak büyük bir başarıya imza attı. Özellikle Başkan Yardımcımız Erdoğan Beder’in danışmanlığında hazırlanan proje, nisan ayında Antalya’da yapılacak Expo Dünya Fuarı'nda sergilenecek. Bu güzel duyguları bize yaşatan bütün ekibimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum.