Ortahisar Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç arasında  ‘Büyükşehir polemiği’ yaşandı. 
Meclis toplantısında parklara çicek isimleri verilmesi ile ilgili gündem maddesi konuşulurken MHP Grup Başkanı Davut Çakıoğlu söz alarak bu isim verme konusuna değindi. 
Çakıroğlu şunları söyledi, ‘Seçim beyannamesinde yer alan katılımcı belediyecilik maddesine aykırı bir şekilde son günlerde bir takım yerlere bir takım isimlerin verilmesinin gündeme gelmesi bunların üzerinden siyasi vitrin oluşturulmasına karşı çıkıyorum.
Seçim beyannamenizde şehirdeki cadde ve sokaklara, park ve bahçelere nasıl isim verilmesi gerektiği ayrıntılı olarak dile getirilmiştir. Fakat şimdi siz bunları hiçe sayarak meclise gündem dışı bu konuları getiriyorsunuz. Nerede kaldı katılımcı belediyecilik. 
Bir parkın daha iyi hizmet alabilmesi adıyla mı orantılıdır. Yoksa hizmeti veren kurumun yetişmiş profesyonel ekibiyle mi alakalıdır.
Bizim yapmamız gereken isimler üzerinden değil hiçkimsenin üzerinde sorun oluşturmayacak ayrışmayacak şekilde bunun şehrin paydayşları ile birlikte yapılmasını öneriyorum. 
Bu söylemim sadece park bahçeler için değil, şu anda devam etmekte olan bir takım önemli yerlerin isimleriyle alakalı olarak bir uyarı ve hatırlatlma babında söylüyorum bunları’
Çakıroğlu Akyazı’ya Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesi meselesini kastederek söylediği bu açıklamalara CHP’den meclis üyesi Turgay Şahin’de destek vererek ‘Büyükşehir Belediyesi Ortahisar’ın yetkisinde olan meseleyi kendi meclisine taşıyarak bizim hakkımızı gasp etmiştir’ ifadelerini kullandı.   
CUMUR İSMİNİ GENÇ SAVUNDU
Trabzon’daki parklara çicek isimlerinin verilmesi ile ilgili meclis gündemine gelen madde de oy birliği ile kabul edildi. Bu konuda isimlerin kalıcı olmayacağı yönünde endişelerini dile getiren CHP ve MHP grubu bazı parklara rahmetli milletvekili Mustafa Cumur ve Trabzonspor’un efsanelerinden Dozer Cemil isminin verilmesi noktasında karşıt görüş belirtti. 
CHP Grubu ‘Rahmetli Mustafa Cumur’un mahallesi diye oradaki parka isminin verilmesi gündemde fakat o mahallede rahmetli olmuş belki nice siyasiler ve şehrin yönetenleri vardır. Hakkın rahmetine kavuşmuş kişilerin isimlerinin bu manada kullanılmasını uygun görmüyoruz’ ifadelerini kullandılar. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Mustafa Cumur’un bu şehre büyük emekleri olduğunu ve elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiği için isminin yaşatılması anlamında ona bir vefa borcunun ödenmesi gerektiğini belirterek Cumur isminin parka verilmesine karşı olanlara karşı çıktı. 
Genç ayrıca Dozer Cemil’in bu lakabıyla Türkiye’ye nam salmış bir isim olduğunu ‘Cemil Usta’ adıyla isminin yaşatılmasının da doğru olmadığını ifade etti. 
BÜYÜKŞEHİR KÜÇÜK İŞLER PEŞİNDE
Bu tartışmalar devam ederken yeniden söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, ‘Belki gündem dışı fakat Ortahisar Belediyesi olarak Sanat Sokağı ile ilgili bir konu vardı. 
Sonra öğrendik ki burası Büyükşehrin miş. 
Büyükşehir Belediyesi sadece bu noktada değil kestanecilerin, mısırcıların yerlerinin belirlenmesi noktasında da yetkiyi kendi üzerine almış. 
Gelir oluşturan şeylerin tamamını kendine bağlamış. 
Bu kadar küçük şeylerle neden uğraşıyorlar anlamıyorum. 
Görülüyor ki Büyükşehir olmuş Boşşehir Belediyesi olmuş’ dedi.
Çakıroğlu sözlerine devam edecekken Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sözünü keserek ‘Davut Bey Büyükşehir belediyesi, bu belediyenin yetki alanları veya yaptıklarının tartışılacağı merci burası değildir. Lütfen gündem ile ilgili Ortahisar ile ilgili konuşalım’ dedi. 
Genç’in, Ortahisar Belediyesi’nin çıkarlarını savunan, yetki alanlarının gasp edilmesi konusunda görüş bildiren Çakıroğlu’nun sözünü kesip Trabzon Büyükşehir Belediyesini savunması muhalefette şok etkisi yarattı.