Rize'de son yılların en sıcak günleri yaşanıyor. Hava sıcaklığı 35 dereceyi bulurken nem oranı ise yüzde 95'lere ulaştı.

Gün içerisinde oruçlu oldukları için denize girmeyi tercih etmeyen çok sayıda kişi iftar saati gelip oruçlarını açtıktan sonra serinlemek için plaja koşuyor. Kimi aileler ise

Rize Belediyesi Alipaşa Mevkiinde tarafından yapılan sosyal tesis ve plajda iftarını açıyor. Orucunu açtıktan sonra ise denize girip serinliyor. Plaj gecede kullanılabilmesi için Rize Belediyesi tarafından ışıklandırıldı.

Serinlemek için gece denize girmeyi tercih eden Rizeliler, "Orucumuzu açtık, buraya geldik. Geçtiğimiz gün teravih namazını kılıp gelmiştim. Sahura kadar yüzdük. Bugün ise namazdan önce geldik. Şimdi denizden çıkıp teravih namazına gideceğim" şeklinde konuştular.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'de şu günlere kadar bir plaj bulunmadığını belirterek, "Bu önemli eksikliği gidermek için bu mevkiide bir plaj oluşturma kararı aldık. Çalışmalarımıza başladık. Bu plajı önümüzdeki yıl hizmete açmayı düşünüyorduk. Ancak havaların aşırı sıcak olması ile sabırsız vatandaşlarımız plajı bizden önce açtılar. Karanlığa rağmen yüzlerce kişi buraya gelerek denize giriyor" dedi.

Bakırcı, açıklamasının ardından kendisi de denize girip yüzerek serinledi ve herkese gece denize girmeyi tavsiye ettiğini söyledi.