AK Parti Çarşıbaşı Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Osman Baş 16 Nisan'da gerçeklecek olan referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Osman Baş yaptığı açıklamada ; 

Değerli Genç Kardeşlerim 
Ben dahil 2002 öncesi ni fazla hatırlamayabiliriz. Özellikle 18 yaşında ki genç kardeşlerim 18 yıl önce sizler 1, 2 yaşlarında idiniz. Ülkemiz 2002 yılı öncesi perişan durumda idi hastanelerde hastalarımız mahsur kalırdı. Devamlı koalisyon hükümeti ile ülke perişan edildi. Seçimler 2 yıl ara ile bazen 1 yıl ülke bir türlü istikrarı yakalayamazdı takii 2002 de Recep Tayyip Erdoğan gelene kadar. 15 yıldır tek başında iktidar ile bu ülke hizmet gördü. Şimdi diyorlarya Erdoğan kendisi için Cumhurbaşkanlığı Sistemi istiyor. Bende diyorum ki hiç kimsenin yarına çıkacağı belli değildir. 

Değerli Genç Kardeşlerim :

Recep Tayyip Erdoğan bu sistemi kendisi için değil kendinden sonra gelecek olanlar için istiyor. Neden biliyormusunuz ; Artık 2002 öncesi gibi koalisyonlar olmasın diye, ülke perişan hale gelmesin diye, ülkedeki istikrarın sürmesi için istiyor. Ülkemizdeki hizmetlerin durmaması için istiyor.

Genç Kardeşlerim :

Bu sistem özellikle istikrarı sağlayacak, bu sistem Türk Milletinin geleceği için çok önem arz ediyor. 
Diyelim ki bu sistem geçmeyecek neler olabilir size kısaca açıklayayım. Diyorlarya Erdoğan kendi için istiyor, Recep Tayyip Erdoğan dan sonra olabilecek durum Ak Parti diyelim ki Tek başına iktidar olamadı 2, 3 parti koalisyon kurup 2002 öncesi gibi ülke yönetmeye kalkacak. Ve anlaşmazlıklar kavga gürültüler ülke imf ye borçlandırılacak bütün hizmetler duracak 1 yıl ara ile 2 yıl ara ile seçimler olacak. Ve ülke değer üstüne değer kaybedecek.

Recep Tayyip Erdoğan ın ısrarla istediği bu yeni sistem istikrarı getirecek artık koalisyon tarihe karışacak. Ve hizmetler hiç durmadan devam edecek. 
Genç kardeşlerim : bu Referandum Ya Koalisyon ile ülkenin değer kaybetip 2002 öncesine dönmesi olacak. Yada Tek başına iktidar ile Türkiye gücüne güç katıp 2023, 2053, 2071 hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak. 
Saygı ve Selamlarımla