Türkiye-Gürcistan İş Konseyi  başkanı olarak Gürcistan Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Derneği Başkanı  Osman Çalışkan Mzhavanadze seçildi.

DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi  başkanı Osman Çalışkan Mzhavanadze yaptığı açıklamada  "Gürcistan ve Türkiye, birbirleriyle yakın bağları olan iki dost ülkedir. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler giderek gelişiyor. Bugün Gürcistan'da Türkler de dahil olmak üzere yabancı yatırımcı sayısı arttı. Umarım ki gelecekte iki ülke arasındaki ekonomik aktivite derinleşecek ve birlikte daha fazla yatırım ve ithalat-ihracat yapılması mümkün olacaktır” diye konuştu.

DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun iki ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynadığını belirten Çalışkan “İki ülkenin hükümetleri, diplomatları ve üye şirketleri ile birlikte gelecekte çeşitli aktivitelerde bulunarak Türkiye-Gürcistan ticaret ve ekonomik faaliyetlerine katkıda bulunacağımızı umuyoruz“ dedi.

1985 yılında kurulan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu - DEİK, Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerini yürütme; yurt içi ve yurt dışında yatırım imkânlarını araştırma; Türkiye'nin ihracatını artırmaya  katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle görevlendirilmiş bir kurumdur.
 
ÖZGEÇMİŞ
Osman Çalışkan Mzhavanadze kariyeri boyunca bugüne kadar bir çok iş geliştirme, yönetim ve danışmanlık alanlarında hizmet vermiş ve tecrübe kazanmıştır.
Yaklaşık  25 yıllık çalışma süresi boyunca Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğunda görev yaptı.
Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Departmanında çalıştı.
2011 yılında “Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği”nin Genel Sekreteri oldu
8 Kasım 2018 tarihinde ise  “Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği” Başkanlığı'na seçildi. Aynı zamanda, "GEONET EXPO" gibi büyük bir uluslararası fuar şirketinin sahibi ve yöneticisi ve Uluslararası Danışmanlık Ajansının Kurucusudur.