Trabzon’da bir dönem Belediye Başkan Yardımcılığında bulunan Orhan Gümrükçüoğlu döneminin etkin isimlerinden süreç içinde de OFG ile ters düşen Osman Necip Sevinç, Murat Zorluoğlu’nun belediyedeki görev değişikliklerine yorum getirdi.

Sevinç, Zorluoğlu’na destek verdi ancak bazı önerilerde de bulundu.

OFG’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminin başarısız olduğunu, kadrolarının da bu başarısızlıkta payı olduğunu hatırlatan Sevinç, Ak Parti il yönetimine de eleştiri getirdi.

Sevinç’in açıklaması şöyle..

“Hayret ediyorum!!!

Daha birkaç ay önce OFG’nin Belediyesinde ki başarısız ve şaibeli elemanlara haklı haksız lâf atan basınımız, hatta AK parti teşkilâtımız, şimdi görevden alınanlar için gözyaşı döküyor..

Tek haklı yanları, gelenlerin gidenleri aratacak kadar liyakatsiz olmaları..

O nokta da haklılık payı çok.

Peki, görevden alınanların büyük kısmının cemazüyelevvellerini bilmiyorlar mı? Elemana başörtülü diye veya Ak partili diye methiye düzülür mü? 

Abdurrahman Okumuş gibi işinin ehli birkaçı dışında, makamını hak etmeden, OFG’ nin torpili ile daire başkanı yapılan,eğitimi, donanımı eksik , performansı tartışmalı,partisinin emir eri, başkalarının kumandasında insanlar daire başkanı yapıldığı için belediye kümeye düştü.

Zamanında hiçbir zaman bitirilemeyen ihaleler, katlanan keşifler, süper kalitesiz işleri bu görevden alınan elemanlar gerçekleştirmedi mi? Ancak bu yeteneksizlere yolsuzluk yaftasını kimse yapıştıramaz. İhmal olabilir.

Daha dün Trabel işçisi, kendini kanıtlamadan paraşütle daire başkanı yapıldı ise, bugün de onu görevden uzaklaştıran erk haklıdır..

Tabii yerlerine daha liyakatli, donanımlı, belediyecilik de deneyimli insanları yerleştirmek ve eş dost akrabalığı ön plana almamak kaydı ile..

Bir hatırlatma da İl başkanlığına..

Yedi senedir Rize milletvekilleri arkasında diye yeteneksiz karayolları Trabzon bölge müdürüne tahammül gösteriyorsunuz da şimdi Belediye Başkanımıza mı sizin dışınızda birkaç atama yaptı diye saldırıyorsunuz..

Moloz kavşağı,Çukurçayır 18. Madde uygulamaları.Yomra geçişi 3 sene, dedikodular, Komşu il kayırmaları, kalitesiz yapımlar, ...korunanlar...

Aşkale çimento özel yolu... dahasınız karayollarında görmüyor musunuz..? Arkası büyüyerek gelsin mi?

İtirazınız varsa belediyedeki atama ve görevden almalara; Gidin bir Samsun büyük şehir kadrolarının kalite ve donanımlı elemanlarına bakın..

Başkanı rahat bırakın. 2 sene sonra konuşalım. 

Ancak Başkan Zorluoğlu da yeni elemanlar için yüzünü Doğuya değil Batıya dönsün ve Valilik ile belediyeciliğin farkını fark etsin...Lütfen. Şu yakın çevresinde kişleri bir daha gözden geçirsin.

İl başkanlığımız da bu belediye meclisini konuşacak, cesur adamlardan seçmediğiniz için hayıflansın..

Ortahisar ilçe başkanlığını da bir masaya yatırsa mı idiniz acaba başkanım..”