Yoğun bir katılımla İlçe Parti Binasında gerçekleşen toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı A.Hüseyin Altıntepe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Partililer , Muhtarlar ve üyeler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim "Sayın Genel Başkan Yardımcım, Sayın Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılarımız, Sayın Milletvekilimiz, Sayın İl Başkanım ve İl Yönetim Kurulu üyemiz, Sayın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın İlçe Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Sayın İl Gençlik Kolları Başkanım, Sayın İlçe Kadın Kolları Başkanım, Sayın İlçe Gençlik Kolları Başkanım, Sayın Muhtarlarımız ve Teşkilatımızın kıymetli mensupları,Sözlerimin hemen başında İlçe İstişare toplantımızın başta ilçemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Değerli katılımcılar. 31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerinden sonra sizlere bu kürsüden Akçaabat Belediye Başkanı olarak hitap etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bizleri bu göreve layık gören Başta Genel Başkanımız, Türküye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Partimizin İl Başkanlığına, İlçe Başkanlığımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, Mahalle Başkanlarımıza, partimizin her kademesinde emeği geçen partililerimize, teşekkür ediyorum. Ve tabi ki en önemlisi oylarını, desteklerini bizlerden esirgemeyen aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Değerli dava arkadaşlarım; her seçim bir imtihandır, her seçim bir mücadeledir, her seçim bir muhasebe vesilesidir. 31 Mart seçimlerinde bu imtihanı hamdolsun, Akçaabat’ta  kullanılan 75.650 geçerli oyun 43.757 sini alarak, %60,8 lik bir oy oranıyla başarıyla tamamladık. Öncelikle tabi mutlu ve gururluyuz, bunun yanı sıra da üzerimize yüklenen sorumluluğun ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz  

Gönül Belediyeciliği kapsamında, Akçaabat sevdasıyla çıktığımız milletimize hizmet yolunda, durmadan, yılmadan ekibimizle, Büyükşehir Belediyemizle, diğer kamu kurumlarıyla istişare halinde çalışarak daha güzel yarınlara Akçaabat’ımızı taşıyacağız. 

Yaşadığımız bu güzel şehrin insanını, coğrafyasını, her gün ayak bastığımız toprağını, toplumsal değerlerini, geleneklerini, beklentilerini, sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu nedenle Akçaabat gibi bir şehrin sorumluluğunun ne kadar ağır olduğunun bilinci içerisindeyim. Biz Akçaabat’ın geleceğini planlamak ve yenilemek iddiasındayız. Bu yüzden herkesin katkıda bulunacağı, birlikte yöneteceğimiz bir belediyeciliği inşa etme kararlılığındayız. Genç, çalışkan, üretken bir ekibimiz var."  dedi. 

Konuşmasının ardından Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim 5 Aylık Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları ve projeleri slayt halinde katılımcılara sundu.