15 TEMMUZ'DA NELER YAŞANDI
Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe otobüsüne yönelik gerçekleşen saldırının ardındaki sır perdesi aralanmaya başlandı. Rize dönüşü Balıklı Mahallesi'nde av tüfeği ile gerçekleşen saldırıdan sonra yürütülen soruşturmaya, Sürmene'de 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların ışık tuttuğu ortaya çıktı. Olay günü otobüsün saldırıya uğradı yerde nöbetçi olduğu belirlenen bekçinin 15 Temmuz gecesi de silah deposunu anahtarını sakladığı belirlendi.

ADRESLERİNE TEBLİGAT YAPILDI
Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak otobüste bulunanların ifadelerinin alınması için adreslerinin bulunduğu İstanbul'a birer yazı gönderirken, 15 Temmuz gecesi silah deposunun anahtarını sakladığı iddia edilen Bekçi Nurettin Ç.'den yola çıkan polis, soruşturmayı derinleştirdi. Bu arada saldırının ardından dönemin istihbarat müdürünün görevden alınması akıllara da birçok soruyu getirdi.

7'Sİ CEZAEVİNDE BİRİ FİRARDA
 Av tüfeği ile yapılan saldırının ardından olay yerinde görevli bekçi Nurettin Ç., gece nöbetçisi komiser Hüseyin G., ilçe müdür yardımcısı Ahmet E., ilçe müdürü Lütfi İ., dosyaya bakan Savcı Sait S., Hakim İsa K. ve soruşturmayı yürüten cinayet büro amiri Hüdai O. hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı. Biri firarda 7'si tutuklu 8 kişi hakkındaki soruşturmaların sürdüğü öğrenildi. Tutuklu hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. (Günebakış)