Kayseri'de 1. Komando Tugayı'nın askerlerini taşıyan halk otobüsüne düzenlenen bombalı terör saldırısında, patlama öncesinde durakta inen şüpheli sivil kişinin görüntüsü ortaya çıktı.

Kamuoyu, dün Milliyet Gazetesi'nde yer alan haber ile askerleri taşıyan otobüse yasak olmasına rağmen sivil bir kişinin bindiğini ve patlamanın hemen öncesinde durakta otobüsten indiğini öğrendi.

Yaralı bir asker, dün, Erciyesi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kendisini ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a, "Ben gördüm. Baştan beri takip ediyordum, sivilin araca binmesi yasaktı. Hepimizin binmesini bekledi en son o bindi bir de çantası vardı araçtan indi arkasına bakarak gitti ben tam takip edemedim 3-5 saniye sonra patlama oldu. 40-45 yaşlarında kır saçlıydı" demişti. Yaralı askerlerden Tolga Öğütlü de, o anı bugün böyle anlattı:

"Çarşı iznine çıkmak için belediyenin otobüsüne bindik. O sırada nizamiye önünden sivil kişi otobüse bindi. Otobüs hareket etti. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi durağında, sivil binen kişi, otobüsün durdurmak için düğmeye bastı. Otobüs sağ tarafa yaklaştı. Sivil şahıs, otobüsten indi. Hızlı adımlarla yürürken arkasına bakıyordu. Ben de bu sırada gözlerimle takip ediyordum. Daha sonra patlama gerçekleşti."

Saldırı günü askerler, 1. Komando Tugayı'nın içinden otobüse bindi. Ancak otobüse nizamiyenin dışında sivil bir kişi daha bindi. Patlamayı yapan araç ise Komando Caddesi boyunca askerleri taşıyan otobüsü takip etti. Araç, otobüs Komando Caddesi'nden Talas Bulvarı'na döndükten sonra 20 metre ilerideki durakta patlatıldı. Ancak otobüsün ara durakta durmaması gerekiyordu. Askerleri çarşı durağına kadar götürecekti.

Sosyal medyada yer alan bir görüntüde, askerleri taşıyan otobüsün durakta durduğu görülüyor. Bu durağın biraz ilerisinde 1. Komando Tugayı'nın şehir içindeki bir başka kışlası bulunuyor. Durakta; açık renk pantalon, koyu renk mont ve spor ayakkabı giymiş biri otobüsten iniyor. Bu kişinin elinde bir de çanta görünüyor. Bu kişinin inmesinden sonra saniyeler içinde patlama oluyor. Görüntülerde, patlamaya rağmen otobüsten inen kişinin sakinliği dikkat çekiyor. Patlamadan sonra askerler otobüsten atlayarak kaçışırken, bu kişi arkasına baktıktan sonra sakin biçimde yürümeye devam ediyor. Görüntüler ile yaralı askerlerin anlatımları, büyük ölçüde örtüşüyor.