Rusya'da hayatını kaybeden Cemal Yetkün'ün cenazesi Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda teslim alındı. Aile cenazeyi yeniden otopsi yapılması için Fatsa Devlet Hastanesi'ne getirdi ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Rusya'da hayatını kaybeden Cemal Yetkün'ün kayınbiraderi Selami Çakır, Fatsa Devlet Hastanesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eniştesinin borçlarını ödemek için bir arkadaşının vesilesiyle turist pasaportu ile Rusya'ya gittiğini söyledi. Çakır, "Eniştem çocuklarıyla görüşmek için internete gidiyor, internet de şantiyenin içinde. Arkasından Muhammet diye bir arkadaşı varmış. İnşaatın içinde ilerlerken rüzgarın etkisiyle vince takılı 'gond' denilen cisim göğsüne vuruyor, eniştemin başı beton zemine çarpıyor ve beyin kanamasından vefat ediyor. Eniştemin hastanede otopsisi yapılırken yüzüğünü, cüzdanını elbisesini her şeyini almışlar. Cemal Yetkün'ın kızı babasının patronuna telefon açıp, babasının yüzüğünün neden gönderilmediğini sordu. Hastanede alınan yüzüğü 2 bin dolar birine para vererek buldurmuşlar. Rusya'da bütün evraklar parayla dönüyor. Eniştemin dışarıda öldüğünü şantiyede hiçbir ilgisinin olmadığı yönünde rapor tutmuşlar. Ben Dışişleri Bakanımıza seslenmek istiyorum. Bizim Rusya'da işçilerimiz ölüyormuş, çöplere atılıyormuş ve organları alınıyormuş. Korkudan kimse kimseye bir şey söyleyemiyor. İşçiler turist olarak gittikleri için pasaportları toplanıyormuş. Bizim şansımız yaver gitti, ölen eniştemizin pasaportunu 5 gün içinde alabildik" dedi.

Cemal Yetkün'ün cenazesi Gürgentepe Belediyesi'ne ait bir cenaze taşıma aracı ile tekrar otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.