Dünkü DSİ Karadeniz - Karsspor BAL Ligi maçı, istenen istenmeyen her görüntüye sahne oldu. Tekmeler, kırmızı kartlar, sarı kartlar adeta havada uçuştu. Maçın tamamında sertliği elden bırakmayan Karsspor, hakemin de zaman zaman müsadesini arkaya alarak 30 üstü yaşları fizik kapasitesini de koz olarak kullanan konuk ekip, 18-19 yaş grubu olan DSİ Karadenizsporlu oyuncuları korkutup yenebileceklerini sandılar. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Her ne kadar konuk ekip maçı saha dışına çekmeye uğraştıysa da mangal gibi yürekli gencecik Yeşil-Beyazlı oyuncular bu isteğe müsade etmediler. Kora kor mücadele ile maçı bu sahada oynayacağız dercesine o kirli oyunlarına gelmediler.

Biz parayı da tecrübeyi de yeneriz dediler. Verdikleri onurlu mücadeleleri ile her zaman olduğu gibi ayakta alkışlandılar. Ben de alkışladım, Trabzon futbolu adına tecrübeye prim vermeyen biri olarak alkışladım. Trabzon gencine güvenildiği takdirde başaramayacakları hiçbir engel yoktur diyen bir futbol adamı olarak ben de sizin zincirin bir halkası oldum dün. 

Mesele Trabzon futbolu, futbolcusu olduğunda benim için gerisi teferruattır. Bakın yanımda Tonya Doğansporlu olduğunu öğrendiğim bir futbolcunun benden farkı yoktu. Kaçan gollere hop oturup hop kalktı. Ben de aynı dileklerimi Tonya Doğansporlulara iletiyorum. Başarılar dilerim onlara da.

Başka önemsediğim takdir ettiğim bir başka takımımız olan 1461 Trabzon takımımızı umarım onlar da arzuladıkları yerlerde görürüz. Yolları açık olsun.

Şimdi gelelim zurnanın son deliğine.

Tribünlerdeki binler, görevlerini yaptılar, destek anlamında moral anlamında. Futbolcular hakeza hakeme rağmen, dayağa rağmen onlar da görevini yaptılar. Ya kenar yönetimi ne yaptı derseniz, rakip 9 kişi kaldıktan sonra oyun stratejisini oyunculara bıraktı. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki oyuncular oyuna kendi lehinden bir şeyler katmalıdırlar. Bu doğrudur. Her şeyi kulübeye bırakmamalıdırlar. Bu da doğrudur ancak oyun stratejisini, üretmeyi onların sırtına yüklemek hatadır, onların işi de değildir. Bu da bir başka realitedir. Bu olumsuzluk dün açık açık göründü. 

Mesela Kars takımı 9 kişi kaldıktan sonra ev sahibi ekibin bana göre en iyi yaptığı işlerden biri olan oyunu geriden başlatıp rakibi ablukaya alarak tarihi bir yenilgiye uğratabilirdi. Ancak bunun yapılması yerine panikleyen yalnız kalan DSİ takımı şişirme toplara başladı. Bakın defansın kafacısı diye bilinen Köksal bile bu şişirilen toplara gidip vurma yerine o da geriden karşı kaleye top şişirmeye başladı. Çünkü takım panikteydi, yalnız kalmıştı, oyuna oyuncu hamlelerinde de geç kalınınca kenar yönetimi sınıfta kaldı.

Son söz, dünkü anlamlı galibiyette birkaç oyuncu öne çıktı çıkmasına da sizleri birbirinden ayırmak istemiyorum. Çünkü sizler bir zincirin halkasısınız. Öyle anılın şimdilik. Sizin de yolunuz açık olsun. Ha unutmadan bu BAL Ligi bana oldum olası anlamlı gelmiyor. Niye hizmet ettiğinin bilincinde de değilim. Daha çok ballı para ligi olarak görünüyor bana. Sizler ne dersiniz. Trabzon takımlarını bu halkadan tenzih ediyorum.