CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan ve beraberindeki CHP Ortahisar Belediye Meclis üyesi aday adayları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Pazarkapı Mahallesi’ni ziyaret ederek burada vatandaş ve esnafla buluştu.
Pazarkapı Mahallesi’nde her partiden vatandaşın sevgisi ve ilgisi ile karşılaşan CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, esnaflıktan gelme bir aday olması nedeniyle esnafların sorunlarını bildiğini ve bu sorumlulukta hareket edeceğini söyledi.

ELİMİZDEN HER İŞ GELİR ÇÜNKÜ BİZ ESNAFIZ

 Özcan, Pazarkapı’da baba mesleği olan ve unutulmaya yüz tutmuş yorgancılığı icra eden bir esnafla uzun uzun sohbet etti ve daha sonra dikiş makinesinin başına geçti. Gençliğinde kardeşi ile birlikte bu işi de yaptığını belirten Özcan, “Elimizden her iş gelir, çünkü biz esnafız ve biz anlarız esnafın halinden” dedi. Esnaf ziyaretlerini sürdüren Özcan, yine çocukluk arkadaşının demirci dükkanına girerek burada da arkadaşı ile birlikte kızgın demiri dövdü ve anılarını tazeledi. Girdiği bir lokantada et dönerin başına geçen Özcan, ustalığını burada da gösterdi.

TARİHİ YAPILARI KORUMALIYIZ

Trabzon’un tarihi dokularını da barındıran Pazarkapı’da yıkılmak üzere olan tarihi evlerin değerlendirilmesi noktasında açıklama yapan CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Özcan, “Trabzon 4 bin yıllık bir tarihe sahip. Tarihi evler, hamamlar, camiler Trabzon’un ilk başta sahip çıkılması gereken unsurlarıdır. Pazarkapı Mahallemizde gördüğümüz manzara bizi üzdü. Çünkü bu kadar güzel ve değerlendirilmeye müsait tarihi yapılar yıkılmaya terkedilmiş ve yeniden değerlendirilmemiş. Bunları tek tek gözden geçireceğiz ve Trabzon’un tarihi dokularını ön plana çıkartacağız” dedi.