Seçim çalışmaları kapsamında Hızırbey Mahallesi esnafını ziyaret eden Özcan, esnafın sorunlarını dinledi.

HIzırbey Mahallesi’nin ana yol üzerinde bulunan esnafı kendilerinden birisi olarak gördükleri CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan’a adeta dert yandı…

Yol üzerinde bulunan esnaflar,  Moloz mevkiinde Reşadiye Kavşağı üzerinde yapılan ve daha önce mahkemeye taşınan ve bilirkişi raporlarının onay vermediği araç üst geçidi ilgili şikâyetlerini dile getirdi. Üst geçit projesinin hem görüntü hem de işlevsellik itibari ile Trabzon’a fayda sağlamayacağını aksine bu bölgedeki esnafı olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken esnaflar, “Burada önceden palmiye ağaçları vardı, yeşil alan vardı. Yol çift şeritti ve ulaşım anlamında da bir rahatlık vardı. Şimdi önümüze kocaman bir beton yığınını koydular. Bu üst geçit tam bir ucube. Trafiği de pek rahatlatacak bir proje değil. Şehir açısından da tam bir görüntü kirliliği. Daha farklı bir proje olabilirdi. Bir şey yapılırken maalesef kapsamlı olarak her açıdan düşünülerek yapılmıyor. Yapılan hataların geri dönüşümü de söz konusu olmuyor. Bizler burada mağdur olduk ve daha da olacağız” şeklinde konuştular.

CHP Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, buranın sit alanı olduğunun göz ardı edildiğini ifade ederek, “Trabzon’da çok çirkin bir yapılaşma söz konusu. Burada da aynı şey söz konusu. Gereksiz bir üst geçit söz konusu… Burası sit alanı ve tarihi surlar var bunlar da göz ardı edildi” dedi.