FODAK grubu üyeleri, bazen zemheri ayazında buz gibi havayı teneffüs ederek, bazen sis içinde yaylalarda kaybolarak, bazen de Ağustos sıcağında buram buram terleyerek gönüllerindeki sevgiyi ve sanat aşkını objektifin vizörüne ve sensörüne yansıtarak ortaya çıkardıkları şaheser görüntüleri bir sergiyle açmanın gururunu yaşıyor.

Grubun çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu FODAK, çalışmalarını 2006 yılından beri aralıksız sürdürüyor.

Yapılan çalışmaları slayt, sunum , sergi ve internet sitelerindeki fotoğraf bölümlerinde yayınlayarak vatandaşlarla paylaşan FODAK, 2’inci karma sergisini Öğretmenler Günü’nde Forum AVM’de açtı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç da katıldı. Kırbaç açılışta yaptığı konuşmada emeği geçenleri kutlarken, “ İmrenilecek bir iş yapıyorlar. Hem doğayı tanıyorlar, hem değişik yerler geziyorlar, hem de onları fotoğraflıyorlar. Sonunda da ortaya bu şaheserler çıkıyor. Bir kez daha kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” Diye konuştu.

Kulüp lideri Abdullah Tosun da çalışmaları gittikçe yaygınlaştırarak çok daha geniş kitlelere ulaştırmak düşüncesinde olduklarını belirterek, “Yılların verdiği birikimle grup üyelerimiz fotoğraf sanatına daha da büyük şevkle bağlanacaklar. Bu nedenle artık çıtayı daha yükseklere çıkarmalıyız. Bunun için var gücümüzle çalışacağız” Dedi.

29 Kasım tarihine kadar açık kalacak sergide 30 üyenin toplam 90 fotoğrafı bulunuyor.