Şirket merkezinin önüne çekilen kan bağış aracında kan bağışına bulunan personel ve mahalle halkı, bir kan bağışının 3 hayat kurtardığı için kan bağışında bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Kan bağış kampanyasına Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Yönetim Kuulu üyeleri ile şirket personeli, kan bağışında Türkiye birincisi olan Erbaşaranlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcısı Cevat Birinci katıldı. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Kızılay aracılığı ile kan vermekten duydukları mutluluğu belirterek, “Kan vermek can vermektir. Kanı da tazeleyelim, ekonomiyi de tazeleyelim. Kızılay’a bugün kan verirsek yarın hasta olursak kan lazım olunca sıkıntı çekmeyiz. Kızılay’a kan vermede Türkiye birincisi yine Akçaabatlı esnafımız olan Erbaşaran Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erbaşaran. Kendisine Kızılay’a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bizde Türkiye ikincisi olacağız” dedi.

Güneş, “Arabamız yeni araba her şey yeni. Kızılay’ın masrafı yok, sıkıntısı yok. Gelip kanı alıyorlar. Bölgemizde bir farkındalık oluşturuyoruz. Hepimizin kan vermede yarışması lazım. Kan tazelendi işler daha da hızlanacak. Arabanı nasıl motor yağı değişince motor daha iyi çalışırsa, kanlarda tazelenince insan daha verimli olur. Kan vermekle kan bitmez, vücudumuz sürekli kan üretiyor. Kanı tazelemek için düzenli kan bağışında bulunmakta fayda var. Esnaf olarak her zaman Kızılay’ın yanındayız. Esnaf olarak bu bir örnek olacaktır. Ticaretimiz bir taraftan devam ederken, Kızılay’a kan bağışında bulunalım. Kana ihtiyacı olan birisi kanın kıymetini çok iyi bilir. Türkiye birincisi Trabzon’dan çıktı. Biz buradan Türkiye’ye ses verdik. İnşallah Türkiye’ye daha çok ses vereceğiz. Bugün burada kanlarımızı tazeleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kan vermenin bilinci hakkında bilgi veren Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcısı emekli din görevlisi Cevat Birinci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kan vermek bir hayat kurtarmak demektir. 4 sene önce ben bir kazada ölümden döndüm. O zaman bana ünite ünite kan verdiler. Sağlık, sıhhat çok kıymetlidir. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizlere Trabzon ve Türkiye çok daha güzel olacak. Sıhhatli olmak, araba sahibi olmak, iyi bir eşi olmak çok güzeldir. Baştaki sağlık kalkarsa hiçbir şeyin önemi kalmaz. Allah bizlere sağlık nasip etsin. Hayat kurtarmakta çok sevap vardır. İnsanların en hayırlısı insanlığa hizmet edendir. Biz de insanlığa hizmet edelim.”

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Halis Güneş’e Kızılay’a desteklerinden dolayı Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş’e teşekkür ederek, “Akçaabat’ta güzel bir anlayış gelişti. Kan verme konusunda tatlı bir yarış başladı. Buda güzel bir sosyal sorumluluk. Kan vermek başta insani bir vazifedir. İnsanız bir gün bizimde kana ihtiyacımız olabilir. Allah’a şükür ülkemizin her tarafında Kızılay var. Akçaabat kan bağışı konusunda gerçekten çok duyarlı. Buna öncülük eden Yaşar Bey ve Halis Bey’den Allah razı olsun” diye konuştu.

Kızılay’ın aracında vatandaşlar hijyenik ve sağlıklı ortamda kan bağışında bulundular. Bağışlanan kanlar Kızılay aracılığı ile ihtiyaç sahibi hastalara nakledilmek üzere Kızılay Bölge Kan Merkezinde muhafaza altına alındı.