Organ bağışının önemine vurgu yaparak insanları organ bağışına teşvik eden Maraş, “2009 yılından bu yanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gidiyorum. Son 6 aydır ise nakil listesine girdim. Bu hastalığın hayatıma engelleri var zaman zaman okuluma, okumama engel oluyor. Ağrılarım oluyor ve bunlar günden güne her gün değişiyor. Ben buradan insanlara sesleniyorum organ bağışı bir can kurtarır ben de desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Kızının hastalığı karşısında çaresiz olan baba Müjdat Maraş ise her gün yükselen masrafları yüzünden psikolojisinin bozulduğunu ifade etti. İşsiz olduğunu ve giderinin gelirinde çok yüksek olduğunu belirten Maraş, “8,5 yıldır kızım kronik böbrek yetmezliği hastası, diyalize de bağlanamadığı için kızım son 6 aydır ise börek nakil bekliyor. Şu an nakil olarak Trabzon’da ikinci sırada çocuk grubunda. Ayda bazen 2 bazen ise 3 sefer hastaneye gidiyorum bu yüzden bayağı bir masraf ile karşı karşıya geliyorum.

Ailemin geçimi ve kızımın hastaneye gidiş geliş masrafı ayda 2 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Her ay bu kadar giderim var, gelirim çok az olduğu için elde bir şey kalmıyor. Şu an hem maddi hem de manevi yardıma ihtiyacım var. Durumun çok kötü olduğunda valiliğe, o ay sıkışık değilsem de kaymakamlığa gidiyorum. İlk başlarda fazla önemsemiyordum bu hastalığı ama maddi olarak beni sıkıştırmaya başladı onun için milletimizden hem organ bağışı için yardım bekliyoruz hem de maddi destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.