Rize'deki büyük balıkçı teknelerinden birinin sahibi olan Ahmet Ali Başlantı, avlanma derinliğinin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasını protesto amacıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Rize'de de 3 gün süreyle denize açılmadıklarını belirtti.

Denize açılmalarının ardından istavrit avında umduklarını bulamadıklarını ifade eden Başlantı, "Daha sonra açıkta epeyce palamut yakaladık, palamut avından memnunuz. Palamudun kasası 35-40, istavritin kasası ise 70-80 liraya satılıyor. Palamudun ucuza satılmasından memnun değiliz" dedi.

Hamsi avında da beklentilerinin çıkması halinde sezonu Bereketli geçirmiş olacaklarını dile getiren Başlantı, şunları söyledi:

"Palamut göç ediyor ve şu sıralar palamut avlıyoruz. Ay sonuna kadar palamut avının devam edeceğini tahmin ediyoruz. Palamut göçünü tamamladığında hamsi sezonu başlayıncaya kadar istavrit avlayacağız. Palamut göç balığı olduğu için açıklarda bulunuyor ve açıklarda bol miktarda palamut tutabiliyoruz. İstavrit ve hamsinin yoğun olduğu yerler ise 18-24 metre arasında, bunun için sıkıntı yaşayacağız.

Teknemizde 25 tayfa çalışıyor, bunlara her ay maaş veriyoruz. Balık olmadığında maaşları ödeme sıkıntısı yaşayacağız. Ayrıca teknemizi modernize etmek için çekmiş olduğumuz kredileri de ödeyemeyeceğiz."

Başlantı, denizlerdeki balık neslinin azalmasının en önemli nedeninin kirlilik olduğunu kaydetti.