Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve video gösterisi ile devam eden programda iftarın ardından katılımcılara hitap eden Bankoğlu, Beşir Derneği’nin yapısı, faaliyetleri ve Trabzon’da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında misafirlerini bilgilendirdi.

Konuşmasında yardımlaşmanın önemine değinirken ‘nitelikli yardım’ın gerekliliğine işaret eden Bankoğlu, Beşir Derneği’nin ülke genelinde birçok noktada uygulamaya koyduğu paylaşım noktası (sosyal market) projesini Trabzon’da da hayata geçireceklerini kaydetti. Bu projenin, ihtiyaç sahibine neye ihtiyacı varsa onu olması imkânını tanıdığını ifade eden Bankoğlu, “Bir sosyal paylaşım mağazası açacağız. Burada para geçmeyecek. Buradan herkes alışveriş yapamayacak. Buradan sadece sosyal incelemesini yapmış olduğumuz ihtiyaç sahibi ailelerimiz, aylık olarak kendilerine tanımlanan puan kadar, gelip her ne ihtiyacı varsa ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bununla birlikte bir de sağlık hizmeti veren bir kurulumuz olacak. Elbette biz doktorluk ya da hemşirelik yapmayacağız. İhtiyaç sahibi ailelerimize alanında uzman gönüllülerimizle sağlık alanında danışmanlık ve yönlendirme hizmeti de vermeye başlayacağız” diye konuştu.



Beşir Derneği olarak Trabzon’da sosyal inceleme çalışmaları sonucu tespit ettikleri ailelere yardımlarını sürdürdüklerini ifade eden Bankoğlu, “Hayır sahiplerinin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya ara vermeden devam ediyoruz. Bu yolda her zaman yanımızda olan bağışçılarımıza, bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen bürokratlarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Beşir Derneği Trabzon Temsilciliğinin iftar programı ilahi konseriyle son buldu. İftar programında; Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Hekimoğlu Holding İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, Semerkand Vakfı Trabzon Şube Başkanı Muhammed Siyah, Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Yoloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zekeriya Ertürk, Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, işadamları Temel Kofoğlu, Fatih Yıldız, Harun Baysal, Köksal Babiloğlu, Faruk Bala, Fuat Kaya, Hamit Bektaş, Mustafa Erdem, Neşat Karahasan, Yasin Aydın, Ahmet Eraydın, kamu kurumları ve STK yetkilileri ile Beşir Derneği bağışçı ve gönüllüleri hazır bulundu.