Samsun'da park fişi tartışmasında çıkan kavgada 1 kişiyi öldüren 1 kişiyi de yaralayan parkomat görevlisinin yargılanmasına başlandı.

Olay, İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi 100. Yıl Bulvarı'nda yaklaşık 4 ay önce meydana gelmişti. Bir binanın tadilat işinde çalışan işçilerin araçlarını park ettikleri yerin parkomat görevlisi Harun A. (46), bilet süresinin 3 dakika geçtiğini fark edince aracın camına cezai işlem uygulanacağına dair yazı bırakmış, bu sırada parkomat görevlisi ile ceza yazdığını zanneden işçiler arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Harun A.'nın, kendisine saldırdıklarını iddia ettiği şahıslardan bıçaklığı Ruhi Cengiz (36) hayatını kaybederken, Halil B. (36) ise elinden yaralanmıştı. Tutuklanan parkomat görevlisi Harun A. ile Harun A.'ya kürek ve demir sopalarla saldırdıkları iddia edilen Halil B. (36), Savaş K. (29) ve Adem K.(21) hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan Halil B., Savaş K. ve Adem K., kendilerini savunarak, olay anını anlattılar. Harun A. ise ölen Ruhi Cengiz ile yanında bulunan toplam 5 kişinin kendisine kürek ve demir profil ile saldırdıklarını ifade ederek, "Bana saldırdıklarında yanımda bulunan bıçağımı kendimi korumak için rast gele salladım. Bu sırada kimin bıçaklandığını bilmiyorum. Ölen ve arkadaşları bana küfürler edip saldırdılar. Ben sadece kendimi korudum. Halil B., Savaş K. ve Adem K.'den şikayetçiyim" dedi.

Ölen Ruhi Cengiz'in eşi Hava Cengiz ise eşini öldüren Harun A.'dan şikayetçi olduğunu belirterek, "Eşim öldü çocuklarım ile ortada kaldım. Eşimi öldüren Harun'un yanı sıra park bileti almayıp bu olaya sebep olan Savaş K.'den de şikayetçiyim" diye konuştu.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi