Balıkçılar Köyü'nde oturan Yunus Köksal Akyıldız ile ağabeyi 71 yaşındaki Sinan Akyıldız'a, babalarından çeşitli malların yanı sıra bir de bakır kap kaldı. İki kardeş, babalarının 60 yıl boyunca pekmez ve kavurma yaptığı kabı, ihtiyaçları oldukça birbirlerinden alarak kullandı. Ancak Sinan Akyıldız'ın 5 yıl önce ölmesinin ardından eşi Sevgen Akyıldız, kabı sahiplendi ve istemesine rağmen Yunus Köksal Ayyıldız'a vermedi.

Bakır kabın babasından kendisine kaldığını söyleyen Ayyıldız, ikna edemediği yengesi Sevgen Akyıldız hakkında Rize Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Adliyeye getirilen kabı gören mahkeme heyeti, tanıkları da dinledikten sonra kabın Yunus Köksal Akyıldız'da kalmasına karar verdi. Rize İcra Müdürlüğü ekiplerince Sevgen Akyıldız'dan alınan kap, Yunus Köksal Akyıldız'a verildi. Mahkeme, ayrıca 200 TL civarındaki mahkeme masrafını da Sevgen Akyıldız'ın ödemesine karar verdi.

'MAHKEME KABIN BENİM OLDUĞUNA KARAR VERDİ'

Yunus Köksal Akyıldız, kabı 60 yıl önce babasının yaptırdığını söyledi. Akyıldız, "Babamın sağlığında bunu kardeşler olarak ortak kullanıyorduk. Sonra kardeşim vefat etti. Kardeşimin eşi kabı bana vermeyince kendisine haber gönderdim, kabın benim olduğunu söyleyerek vermesini istedim. Vermeyince mahkemeye başvurdum. Mahkeme kabın benim olduğuna karar verdi. Şimdi komşularım isterse yine kullanmaları için veririm ama kap benimdir" dedi.