61SAATHABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İçlesinde geleceği merak konusu olan projelerden Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Başkan Murat Zoruloğlu, projenin geleceği ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Bugün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, “Pazarkapı Kentsel Dönüşüm alanı ile ilgili olarak zaman zaman dile getirilen konuyla ilgili May

Burayla ilgili imar planı çalışmamız var. Onu meclisimizde bu ay ilgili komisyona havale edeceğiz.

Pazarkapı Kentsel Dönüşüm alanında şöyle yaklaşım olacak. Burası bütün olarak yıkılıp yeniden yapılmayacak. Onun yerine imar planı yapıyoruz.

Orada meydan olacak, imar olacak şekilde kısmi kamulaştırma yapılacak ve daha sonra cephe sağlıklaştırmasını gerçekleştirerek.

Burada böyle bir dönüşüm stratejisiyle harekete geçeceğiz.

Meclis kararıyla birlikte oradaki vatandaşların mülkiyet sorunu çözülüyor. Orada kısmi kamulaştırma yapacağız. Bazı binalar yıkılmış olacak ama bütün binaların yıkılması gibi bir dönüşüm olmayacak.

Tarihi surlarla tescilli yapıları ön plana çıkaracak yaklaşım ön görüyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu. Şahin, “Pazarkapı’da ki eski Kanuni Sultan Süleymanın büyüdüğü konağın, önündeki binaların kamulaştırılması ile ilgili sözlü önerim oldu. Teşekkür ederiz. Bu hayata geçirildi. Hak sahipleri beni aradı. Onun için tekrar size teşekkür ediyorum.
Pazarkapı ile ilgili konu çok da hoşuma gitmedi. Siz başa dönüldü. Mevcut yollarda genişleme yapılacak. Demekki kentsel dönüşüm kaldırılıyor. Vatandaş kendi binasını İmar planı doğrultusunda yapılacak. Halbuki vatandaş 3 yıldır eli kolu bağlıydı. Oranın kamulaştırılacağın Çömlekçi gibi yeni projenin olacağını varsayıyordu. Demekki böyle olmadı” dedi.

Başkan Murat Zoruloğlu ise, “Pazarkapı Kentsel Dönüşüm ile ilgili biraz daha somut net şekilde şunu ifade edeyim. Orada Kentsel Dönüşümden vazgeçilmedi. Alanı daraltıldı. Bütünü Çömlekçi gibi yeniden yıkılıp yapılmak yerine, orayı çok daha güzel görünüşe kavuştarmak için meydan oluşturulacak.
Kısmi kamulaştırma. Sadece ihtiyaç duyulan yerlerde yapılacak. Yollar, Meydan sosyal donatı alanları oluşturulacak.
Yani vatandaşlarımızın büyük bölümü, hepsi orada tamamı yıkılsın, yapılsın şeklide talebi yok. Zaten taleplerin büyük bölümü, bu şekilde bizim ön gördüğümüz şekilde kısmi çalışmanın yeterli olacağı şeklindeydi. Orada ki mülkiyetle ilgili tasarruf yapamama sorunun ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.