61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 Şubat ayı toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkanlığında toplanan belediye meclisinin gündeminde 20 madde yer aldı. 

HEM DOLGU, HEM DE 18. MADDE NEDENİYLE
MAĞDUR OLDUKLARINI İLERİ SÜREN VATANDAŞLARDA TOPLANTIDA

Meclis üyelerinin tamamına yakınının katıldığı toplantı ilk olarak yoklama ile başladı. Meclis toplantısına Darıca’da yapılan dolgu alanı ve Kanuni Bulvarının yapımıyla nedeniyle arazilerinin yüzde 40’ı bedelsiz istimlak edilerek mağdur edildiklerini ileri süren vatandaşlarda izleyici olarak katıldığı görüldü. 

HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN 400 BİN TL
Ardından ise Araklı’da TİSKİ’nin yaptığı içme suyu projesine 400 bin TL’lik katkı veren Trabzon iş adamı Selim Akyıldız’a teşekkür plaketi verildi. 
Plaketin ardından Başkan Gümrükçüoğlu ve her ayki meclis toplantısında olduğu gibi bir önceki ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 
Bilgilendirmeden sonra meclis üyeleri Trabzon’da ki bazı sorunlarla ilgili Başkan Gümrükçüoğlu ve ilgilerin cevaplaması istemiyle sözlü sorular sordu. 

PEGASUS UÇAĞINDA 2 TEKNİK ENGEL
Trabzon’da pistten çıkan uçakla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, kütüphane fikriyle ilgili Pegasus Hava Yollarından cevap beklediklerini ifade etti. İlk etapta Pegasus Havayollarının uçağın kütüphaneye çevrilme fikrine olumlu yaklaştıklarını kaydederken ancak 2iki teknik engelin olduğuda belirtildi. 
Başkan Gümrükçüoğlu, “Genel müdürden talep ettik. İlk görüşmemizde pozitif yaklaştılar. İki teknik engelin olduğun söylediler. Uçağın kendilerine ait olmadığını, sigorta firmasıyla görüşmelerin cereyan edeceğini ondan sonra başarırsalar memnun olacaklarını ifade ettiler. Bu takibimiz sürmekte.” dedi. 

İTİRAZLARIN HEPSİ TEK TEK İNCELENİYOR.. 
Kanuni Bulvarının yapımından dolayı 18 madde uygulayanarak arazilerinin bedelsiz istimlak edildiğini ileri süren vatandaşların durumuna açıklık getiren Başkan Gümmrükçüoğlu, “Burada mağdur olduklarını ifade eden Kanuni Bulvarının 18 uygulamasının geçtiği ve mağdur olduğunu ileri süren vatandaşlarla görüştük. Onun öncesinde muhtarlarla ve toplantılar yaptık. Biz vatandaşımız en başta haklıdır 1. cümlesiyle hareket etmek istiyoruz. Aynı şikayetleri dinledik. Şu yolu kamunun vazifesi olarak yürütmeye gayret ediyoruz. İtirazların hepsi tek tek inceleniyor. Bu itirazlardan düzeltilecek olanlar düzeltiliyor. Düzeltilemeyecek olanların neden düzeltilemediği kendilerine ilatıyor. Hukuk yoluna mürcaat ediyor. Bu sürecin 1. adımındayız. Onun sonrasında da yine mağduriyet olmaması için yine sayın üyelerimizin ifade ettikleri teknik çalışmalar hızla sürece şekilde girişimlerimiz karşılıklı diğer kamu kuruluşları ile çalışmalarımız sürüyor. Hiçbir vatandaşımızın makul fedakarlığın dışında mağduriyete yol açmayacak şekilde çalışmalarımız harfiyen devam etmektedir. Normal süreçte bütün dilekçleerin değerlendirilmesinin yanısıra daha fazla ne yapabilirizin gayretleri bizzat devam ettirilmektedir” dedi.