61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’de 41, Trabzon’da ise 2 yıldır dershanecilik sektöründe hizmet veren PEGEM Akademi başarısıyla göz kamaştırıyor. Trabzon’un en fazla tercih edilen ve geçen yıl KPSS’de ilk 100’de 7 derece yapan PEGEM Akademi bu yıl da Trabzon’un adını ön plana çıkarıyor. 

Ciddi eğitim kadrosu ve yayınlarıyla ön plana çıkan PEGEM Akademi Trabzon Şubelerinin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda siyaset adamı Yasin AYDIN ile Trabzon’u, dershaneciliği, eğitim sistemi ve ülke gündemini konuştuk.

TÜRKİYE’DE 78 ŞUBESİ VAR... 
PEGEM Akademi olarak 2 yıldır, Trabzon’da KPSS dershanecilik sektöründe hizmet verdiklerine dikkat çeken Aydın, “Yaklaşık 15 yıldır, dershanecilik sektöründe hizmette bulunuyor. Türkiye’de bir çok kamu kurumuna giriş KPSS ile olmakta. Haliyle bu sınava giren öğrencilerimiz; üniversite mezunu veya son sınıf, lise veya ön lisans mezunu.  PEGEM Akademi yaklaşık 40 yılı aşkın bir yayın hayatı ile bu piyasada bulunuyor. Biz de Trabzon Şubesi olarak, Türkiye’de 78 şubeden biriyiz. Genel Merkezimiz Ankara’da. Burada öğrencilerimizi, memur adaylarını en iyi şekilde yetiştirip sınava en iyi şekilde hazırlayıp, akabinde sektörün diğer istediği argümanları da yerine getirip, atanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sene öğretmen ve A grubu dediğimiz sınavlar var. Çift yıl dediğimiz senelerde buna memurluk sınavları da dahil oluyor. Haliyle o sene daha yoğun olmaktayız” dedi.


 
TÜRKİYE’DE İLK 100’DE 7 ÖĞRENCİ
Geçen yıl çok sayıda öğrencilerinin kamu kurumlarına yerleştiğini ifade eden Aydın, “Geçen sene itibariyle ağırlıklı öğretmen, mühendis ve kamu yönetimi, iktisat, işletme grupları olmakla birlikte, çok sayıda öğrencimizin çeşitli kamu kurumlarını atamalarını sağladık. Geçen sene Türkiye 22. si başta olmak üzere ilk 100 öğrencinin 7 sini Trabzon’dan çıkardık.
Çok sayıda öğretmen ve yardımcı personelle istihdama da katkı yapıyoruz. Bu sene itibariyle Söğütlü Şubemizi faaliyete geçirdik. Trabzon Meydana gelmeden orada KPSS sınavına hazırlanılacak kurum oluşturduk” diye konuştu.
 
BAŞARININ 2 ÖNEMLİ AYAĞI VAR
Trabzon’da en fazla öğrenci alan ve en çok tercih edilen dershane olmalarını ciddi eğitim kadrosu ve 40 yılı aşkın süredir yayınlanan PEGEM Yayınlarına bağlayan Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“PEGEM Akademi,  şuan da en fazla öğrenci alan ve en çok tercih edilen dershane. Bunun 2 ayağı var.  1.’si Trabzon’da 2 şubemizde de ciddi kadro ile çalışıyoruz.. Bu anlamda maddi manevi hiç bir şeyden kaçmıyoruz. Çünkü, öğrenci kitlemiz üniversite mezunu veya okuyor. Ciddi anlamda sizi süzebilecek, notunuzu verebilecek sizin hakkınızda fikir sahibi olacak insanlardan oluşmakta. 



40 YILI AŞKIN SÜRELİK YAYINLAR... 
Bizim kadromuz dışında bir de 40 yılı aşkın süredir PEGEM Yayınlarımız var. Öğretim görevlilerinden oluşmuş yazar kadrosuyla çalışılıyor. 867 yayın çeşidi ile özellikle KPSS SEKTÖRÜNÜN amiral gemisi PEGEM akademi. Trabzon’da ki diğer KPSS dershaneleri de PEGEM Yayınlarını kullanıyor bu da bizim için gurur verici bir durum. Kurumumuzda PEGEM Akademi yayınları’nın satışı da yapılmakta isteyen her öğrenci kurumlarımızdan satın alabilir.
 
DGS 17 ARALIK, ÖĞRETMENLİK 2. ETAP 19 ARALIK’TA BAŞLADI
Önümüzde ki dönem sınavlarla ilgili de bilgi veren Aydın, “KPSS’de geç kalan adaylara yönelik 19 Aralık’ta öğretmenlik için 2. Etap kursumuzu açtık. inşallah Şubat ayında da 3. etap kurslarımızı açacağız. 17 Aralıkta da DGS 2. Etap kurslarımız başladı. Şuan da DGS sınavı çok önemli bir hale geldi. Öğrenciler DGS sınavı ile önlisans mezunları Lisans mezunu olabiliyorlar.


 
MÜLAKATLA MEMUR ALINMASI... 
KPSS’den sonra yapılan mülakatlarla ilgili de konuşan Aydın, “Sektörümüz adına şöyle bir sıkıntı yaşamaktayız. Özellikle FETÖ örgütünün ortaya çıkardığı sorundan dolayı KPSS sınavından sonra mülakatlar yapılmakta. Tabi ki de devlet kademelerinde görev alacak olan insanlar öncelikle  vatanına - milletine bağlı, devletine - milletine hizmet etmek isteyen insanlardan oluşması gerekir. Art niyetli insanları sadece sınavla ölçemiyorsunuz. Farklı elemeler de yapmak zorundasınız bu da mülakatla sağlanmaya çalışılıyor. Fakat Malumunuz ülkemizde mülakat denildiğinde maalesef birçok siyasinin de araya girmesiyle ‘torpil’ dediğimiz kabaca bir mekanizma işliyor. Bu da yıl içinde alın teriyle çalışan bazı arkadaşlarımızın gerçekten hakkının yenmesine neden oluyor. Bu sektörde bulunduğumuz için bu noktada çokça öğrencimizin, velimizin serzenişi var. Kanaatimce bu olay mülakatla değil de güvenlik soruşturması ile aşılabilir.
Tabi ki vatanına milletine karşı olan sevmeyen insanların devlet dairelerinde görev almaları doğru değil. KPSS puanı iyi olsa bile. Bunun eleme metodu mülakattan çok, güvenlik soruşturmasıyla yapılsa çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.
Mülakat mekanizması işlediğinde alt tarafta ki insanlara fazla puan verilerek üst sıralara çıkarılması sağlanıyor. Bu da üst sıralarda ki hak ederek puanı almış kişilerin hakkının gasp edilmesine neden oluyor. Benim fikrim problemli olan elensin ama az puanı olanın puanı yükselmesin. Bu vicdanları sızlatıyor. Bu noktada devletimizin çok ciddi bir düzenlemeye gideceğini, buna bir önlem alacağını düşünüyorum. Bu kanaatteyim inşallah” dedi.


 
5 DAKİKADA VATAN SEVGİSİNİ ÖLÇEMEZ
Mülakatla devlet memuru alınmasına bir düzenleme getirilmesi gerektiğini kaydeden Aydın, “Ben devlet büyüklerimizden bu işe ciddi yaklaşıp KPSS’de memur alımlarında mülakat olayına düzenleme getirmelerini rica ediyorum. Vicdanlar yaralanıyor. Mülakatla birlikte devlet kademelerine atanan 200 tane FETÖ terör örgütüne mensup öğretmen tekrar görevden atıldı. Siz bu mülakat heyetleriyle gerçekten vatanına milletine sevgisi olmayan insanları eleyemiyorsunuz. Çünkü 5 dakikalık mülakattır bu. 5 dakikada mülakat heyeti sizin vatan sevginizi memuriyete haiz olup olmadığınız ölçme şansına sahip değil. O yüzden ben büyüklerimizden bu konuda ricacıyım. Gerçekten vicdanları yaralıyoruz. Ben AK Parti hükümetlerini, teşkilatının da mensubuyum. Ortahisar İlçemizin başkan yardımcısıyım. Biz vatandaştan da bu yönde ciddi anlamda tepki alıyoruz. Hem hükümetimize hem de partimize yönelik ciddi eleştiriler alıyoruz. KPSS bu işin daha hakkaniyetli eleme yöntemi...” diye konuştu.
 
 FETÖ YÜZÜNDEN ZARAR GÖRÜLDÜ

FETÖ terör örgütü’nün Türkiye’de dershanecilik sektörüne büyük zararlar verdiğine dikkat çeken Aydın, özellikle bu örgüt eğitim sektöründe palazlandığı için, vatandaşların eğitime, dershanelere bakışını zedeledi. Bizler vatanımızı ve milletimizi seviyoruz, bu vatan hainlerinin yaptığı işlerden dolayı yaralanmak istemiyoruz dedi.
 
DERSHANELER KAÇINILMAZ OLACAKTIR
Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti: “Eğer sizin TEOG gibi sınavınız varken, sizin 12. sınıfın sonunda YGS, LYS sınavlarınız varken, KPSS sınavları varken, dershanelerin eğitim sektöründe ki yeri kaçınılmaz olacaktır. İnsanlar bir adım daha öne geçmek adına, okullarımızın verdiği eğitimin yanında ek bir eğitim desteğine ihtiyaç duyacaktır. Siz dershaneleri kapatma yoluna giderseniz, insanlar bunu illegal yoldan halletmeye gidecektir. Özel dersler, merdiven altı dershanecilik gibi...