CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını sürdürürken bir taraftan ise kendisini izlemek için Trabzon’a gelen yerli ve yabancı gazetecilerle bir araya gelerek 1 Kasım seçimlerini ve Türkiye’nin gündemini değerlendirdi. 

  CHP olarak 7 Haziran'da ortaya koydukları projeleri projeleri bugün bakıyoruz diğer partilerle birlikte iktidar partisi de rakamları değiştirerek teyit ettiğini belirten Pekşen, “Şimdi seçmen biraz daha kafasında berraklaştırdı. Siz kaynak yoktu diyorsunuz, CHP projelerini beğenmemiştiniz, 4 ay önce beğenmediğiniz projelerin tamamına sizde sarıldınız. Madem bunlar yapılacaktı siz bunları niye 13 yılda yapmadınız. Bugün bunu CHP bunu düşündükten sonra siz düşünüyorsanız ben önce düşünene planlayandan yana takdirimi kullanırım diyecektir diye düşünüyorum.” 

“AK PARTİ İLE MHP ARASINDA FİİLİ BİR KOALİSYON VAR”
  Pekşen, AK Parti ile MHP arasında fiili bir koalisyon olduğunu iddia ederek şöyle konuştu, “Eğer CHP olmazsa koalisyon olanakları varmı? Var. CHP'nin olmadığı AK Parti ile MHP'nin olduğu bir hükümette çözüm süreci ne sürecine dönecek. Zaten AK Parti ile MHP arasında fiili bir koalisyon var. Geçmişte MHP, AK Partiye destek oldu. Ama cemaat kavgasına yaslandıktan sonra yargıyı MHP teslim ettiler. Bürokrasiydi MHP teslim ettiler. Peki, AK Parti ile MHP beraber oldukları süreçte çözüm süreci ne sürecine dönecek. Biri çözüm süreci diyor öbürü de ona cinayet süreci diyor. Türkiye’nin önünde böyle bir gerçek var. Osmanlı’dan gelen bir Güney doğu sorunu var.” 

CHP VAR OLDUĞU SÜRECE TÜRKİYE’DE İÇ SAVAŞ ÇIKMAZ
 “CHP olduğu sürece Türkiye’de iç savaş çıkmaz. CHP var olduğu sürece asla böyle bir şeye izin vermeyiz. Türkiye’nin Güneydoğusundaki sorun dünyada ilk defa öne çıkan bir sorun değil. Çözüme ilişkin aklı değil çözümsüzlüğe ilişkin projeksiyonu Türkiye bugüne kadar kullanmış, Dünyanın başka ülkelerinde böyle sorunu yaşamışlarmı ve ne yapmışlar diye baktığınız zaman çok farklı bir durum ortaya çıkıyor. Aynı şeyi Fransa, İtalya ve Yunanistan yaşamış ama bu sorunları çözmüşler ve barış içeresinde yaşıyorlar. Dünya’nın her tarafında temel çıkış noktası Fransız devrimidir. Fransız devrimin temel ayağı ise herkes eşit, herkes özgür ve kardeştir. Şimdi Türkiye’de bırakın Kürt olanı ben Karadenizliyim nerde yaşarsanız yaşayın ben özgürmüyüm, bin kere en temel insan hakları konusunda bile Türkiye büyük bir zafiyet içiresinde. Önce bunları karşılamalıyız. Eşit olmalıyız sonra özgür olmalıyız. Sonra da kardeş olmalıyız ondan sonra bunun üzerinde diğer insanların sorunları neyse onları konuşabilmeliyiz” 

“DEMİRTAŞ İLE IRKIÇ MİKRO MİLLEYTEÇİL YAPIYOR”
 CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ırkçı mikro milleyetcilik yaptığını belirterek, “HDP tutarsızlığını ve masumiyet söylemlerini ortadan kaldırmalıdır. Türkiye’nin temel sorunu yasaları hiçe sayan bir sistem altında olmasıdır. Yasaları istediğiniz sürece yazabilirsiniz. O yasaların yazılması matbaacıyı bağladığı sürece iş bir anlamı yoktur. Yasaların yazılması değil uygulanması, bugün Türkiye’nin en büyük sorunu bu zaten, hiç kimse değil. Sayın Demirtaş ısrarla Kürt halkı, Kürt orijini üzerinden siyaset yapıyor. Irka dayalı siyaset dünyanın hiçbir yerinde haklı bir temele oturtturulamaz. Sayın Demirtaş’ta sürekli olarak Kürt halkının hakları olarak vurgu yapıyor. Biz bunu söyleyince o da bu söylemini değiştirmeye başladı. Şimdi o da herkes bu ülkede özgür değil demeye başladı. 78 milyon insan için önce özgürlük ve kardeşlik temelini kurmalıyız. Demirtaş, ütopyadan çıkıp gerçekleri masaya koyması için iyi bir fırsat yakalamıştır. Siyaset sahnesinde parlamentoya gelip herkes adına bunları dillendirmesi gerekiyor. Türkiye, Demirtaş gibi söylemleriyle bir yere varamaz. Türkiye büyük uzlaşıyı büyük vizyonlarla sağlarsa bu ülkede kim var ise yeni bir dünya düzenine doğru yelken açacaktır “şeklinde konuştu.