Altın  Köşk Cafe Restoran’da yapılan kongreye CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Saadet Partisi İlçe Başkanı Osman Şerit, CHP Trabzon İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Tek ve blok liste ile gidilen seçimde Mehmet Keskin güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Mehmet Keskin’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. İsmail Alp, Ahmet Deniz, Bayram Birol Fettahoğlu, Ali ihsan Kokoç, Samim Kuleyin, Güven Kurt, İbrahim Ethem Ofluoğlu, İshak Şaffak, Zafer Turutoğlu, Osman Yener, Adil Yılmaz, Özdemir Uludüz.

"ÇİKOLATA FABRİKASI NEREDE?"

Kongrede konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, neden Vakfıkebir’e çikolata fabrikası kurulmadığı belirterek,  “Türkiye dünyanın en çok ve en kaliteli fındık üreten ülkesi. İtalya’da büyük bir çikolata sanayisi var. Bize yıllarca anlattılar, ‘Türkiye’de fındık fiyatını yükseltirseniz gider İtalya’dan fındık alırlar. Giderler İtalya’da üretirler çikolataları. ’ Hiç üşenmedim İtalya’ya gittim. Fındık sanayicileriyle konuştum. Bu seneki fındık rekolteleri 13 bin ton. Geçen sene ne kadardı 15 bin ton. Bize ne anlatıyorlardı. 150 bin ton. Sürekli bir yalan.” dedi

"ORADA VAKFIKEBİR’İN KADERİNİ GÖRÜYORUM"

Dünyada çikolata piyasası 130 milyar dolar diyen Haluk Pekşen, “7 milyon ton dünyada çikolata üretiyoruz bunun sadece 91 tonu Türkiye’de üretiliyor. Bizim ürettiğimiz fındıkta bir markamız yok. Şurada Yaylacık’ta yıllardır kamulaştırma yapılan Organize Sanayi Bölgesi için bir arazi var. İnekler otluyor diyordum şimdi inekler otlamıyor çünkü dikenler sarmış her tarafını. Ben Vakfıkebir milletvekili olarak oraya gittiğim sürece orada Vakfıkebir’in kaderini görüyorum. “ diye konuştu.

"HEPSİNİN VATANI VAKFIKEBİR"

Haluk Pekşen, “Bu çikolatanın üretilmesi için ne lazım. Tereyağ vatanı Vakfıkebir, ne lazım peynir altı suyu vatanı Vakfıkebir, ne lazım süt vatanı Vakfıkebir, fındık burası, şeker şuada burnumuzun dibinde. Bir tek kakao yok. Niçin teşvik edilmez, niçin yapılmaz. Israrla bütün bakanlara, başbakanlara her defasında. Niçin Karadeniz’e böyle bir yatırım yapmayı çok görüyorsunuz dedim. Sürekli hamaset nutuklar. 5 tane iktidar partisi milletvekili var Trabzon’da her hangi bir tanesi bu konuda bir fikir geliştirdi mi?” ifadelerini kullandı.

"TRABZON’DA BİR İMZAMIZ OLSUN"

Geçen hafta AK Parti Giresun Milletvekili ve Ordu Milletvekili yanıma geldi. ‘Haluk Bey haklısınız biz de destek vermek istiyoruz. Şu çikolata sanayine el atalım şu işi bir konuşalım ’ dediler diyen Haluk Pekşen, “ Pazartesi bu Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesindeki Çikolata Sanayi Teşviğini parlamentonun gündemine tekrar taşıyacağım. Bunu beceremezsek, hiçbir şeyi beceremeyiz. 6 tane milletvekiliyiz yahu şu Trabzon’da bir tane imzamız olsun. Bana laf yetiştiriyor AKP’li Trabzon Milletvekili. Bırak bana laf yetiştirmeyi.

"GENÇLERİMİZ EL KAPILARINDA GİDİP HAYATLARINI TESLİM ETMESİN"

Vakfıkebir’e bir şey yap Beşikdüzü’ne bir şey yap. Git Çaykara’ya bir şey yap. Git Sürmene’ye bir şey yap. Sürmene’ye yeni bir çöp daha yapıyorlar. Artık insanların yüzü kızarıyor bir şey yapın. Bunlara bir şey sorun milletvekili bir derde derman olsun. Gençliğin umudu yok, yaşlıların, emeklilerin morali bozuk. Şurada Yomra’da alt geçit yapıyorlar yaklaşık 200 milyon lira. Bu organize sanayiye bu 200 milyon lirayı verseler orada 5 bir kişi ekmek bulacaklar gençlerimiz iş bulacaklar, gelecek bulacaklar.  El kapılarında gidip hayatlarını teslim etmeyecekler. “ yorumunu yaptı.

"BAĞIMSIZ ÜLKE DEĞİLİZ!"

Kongrede konuşan Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, 16 yılın özetine baktığımızda maalesef bağımsı bir ülke değiliz diyerek, “Bağımsız bir ülke kendi kaynaklarını, zenginliklerini bütün toplum adına korur ve geliştirir. Bağımsız ve egemen bir ülke, kendini sömürtmez, Bağımsız ve egemen bir ülke, dış politikasını eşitlik ve karşılıklı çıkar esasında kurar. Başka ülkelerin içişlerine karışmaz ve kendi içişlerine karıştırmaz. Bağımsız ve egemen bir ülke, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durur. Ekonomik ilişkiyi karşılıklı çıkar üzerine kurar, Bağımsız ve egemen bir ülke, emperyalist kültür politikalarına direnir. Ülkenin kültürel zenginlilerini, edebiyatını, sanatını geliştirir. Bağımsız ve egemen bir ülke, başka ülkelerin çıkarları için savaşmaz; başka ülkeleri işgale kalkışmaz ve işgallere ortak olmaz, kendini savunur her zaman mazlumdan yana tavır alır” diye konuştu.

"ÜLKEDE DEMOKRASİ YOK"

Ülkede demokrasinin olmadığını söyleyen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Demokrasi yok ülkede, OHAL var. Ülkede hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var. Yandaşlara hariç iş yok, aş yok. Hak-Hukuk-Adalet yok. Çalışanlar, emekliler, çiftçi, esnaf kısaca dar gelirliler çok zor durumda. Sıkıntıya düşen vatandaşı dinleyen, derdine çare arayan yok. Ülkede yönetimi elinde tutan tek adam ve kraliyet ailesi için yok, yok. Her şey elinde ve emrindedir” diye konuştu.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Tek adamın çok büyük sıkıntıları ar diyen Turgay Güngör, “Sokağa çıkıp sizler gibi özgürce dolaşamıyor. İstediği gibi gezemiyor. Sokakta halkla istedi gibi konuşamıyor. Bu işleri yapabilmesi için binlerce güvenlik görevlisi bu tek adamı koruyacak ve kollayacak. Kısaca AKP Genel Başkanı da tıpkı baskı altında halkımız gibi. Özgürlüklerinden yoksun ama milyonlarca kişiye hükmediyor. İnanıyoruz ki, 2019 seçimlerinde halkımız kazanacak, ülkeye özgürlük barış ve adalet gelecek. Anayasayı çiğneyenler,  halka zulmedenler yapı karşısında bedelini yargı karşısında ödeyecekler” dedi.