CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, geçtiğimiz ay Mecliste yaptığı basın toplantısında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarının sağlıklı olmadığını, mali tablolarının güvenilir olmadığını, kurum alacaklarının doğru bir şekilde muhasebeleştirilmediğini, SGK’nın geniş kapsamlı denetlenmesi gerektiğini açıklamıştı. 
Pekşen Mecliste, SGK denetim bulgularını içeren Sayıştay raporlarını göstererek, SGK’nın 2014 yılına ilişkin mali rapor ve tablolarının doğru ve güvenilir bilgi içermediğinin açık bir şekilde belirtildiğini vurgulamıştı. PEKŞEN “Sayıştay Raporu’na göre SGK’nın mali sistemin dışındaki sistemlerde kayıt altına alınmış çok yüklü miktarda alacağı bulunduğunu” da açıklamıştı.

Pekşen, “333 nolu hesabın havuz hesabına dönüştüğünü ve kurum parasının da bu hesaba kaydedilmesinin yolsuzluğa zemin hazırladığını; devletin alacaklarının düzgün muhasebesi bile yapılmıyorsa, bu paraların kime ödendiğini takip etmenin imkânsız olduğunu; devletin her alanda soyulduğunu; bu durumun Sayıştay tarafında da net bir şekilde tespit edildiğini” açıklamasına rağmen SGK’da yapılan yolsuzluklar yalanlanmıştı.

SGK’da yapılan usulsüzlükler ve suistimallerle devletin 186 milyon lira zarara uğratıldığı haberleri üzerine Pekşen, “Bir ay önce iddia ettik, o zaman inkâr ettiler. Bugün haklılığımız kanıtlanmıştır. Bu yoksul halkı kim soymaya kalkarsa yakasına yapışacağız. Her kim halkın hakkını hukukunu gasp eder ihmal eder yağmalarsa CHP örgütü onların yakasına kararlılıkla yapışacaktır. SGK’da araştırma ve inceleme derinleşirse ve Sayıştay’ın denetlemesine olanak sağlanırsa yolsuzlukların çok daha büyük boyutlarda olduğu görülecektir.” dedi.