Pekşen yaptığı açıklamada: "Uluslararası güçlerin AKP iktidarı eliyle uygulamaya koydukları Türkiye’yi ve Misakı Milliyi yıkım projesi devam ediyor. 

1995 yılında temelleri atılan ve 2007 yılından bugüne adım adım hayata geçirilen; Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk kumpasları ile Milli olan ne varsa çökerten bu projenin son adımı Anayasa değişiklik teklifiyle atılıyor.

Misakı Milliye savunmaktan asla taviz vermeyen Ordumuza kurulan kumpaslar ne ise bu Anayasa değişiklik teklifi de aynı amaca hizmet eden büyük projenin bir parçasıdır.
Balyoz ve Ergenekon davaları ile Ordu ve Milli güvenliğimizin çökertilmesinin ardından üniversiteler, Milli eğitim, bürokrasi, yargı ve medya da kurulan kumpaslarla çökertildi.
Kısacası ülkenin tüm Milli kurumları ve Milli değerleri uluslararası bir kumpasla teker teker çöktü.

Şimdi sıra 1995 yılından beri planlanmış olan ve aşama aşama uygulamaya konulan Türkiye’yi parçalama projesinin finaline gelmiştir. 

Bu Anayasa teklifi ile Misakı Milli tam olarak hedefe konulmuş ve yıkım sürecinin nihai adımı başlatılmıştır.

Misakı Milli’nin ortadan kaldırılması için onu kuran ve olmazsa olmaz olan Milli Meclisin ortadan kaldırılması gerekiyor. İşte bu Anayasa teklifinin amacı tam da budur; Milletin Meclisini ortadan kaldırmak ve ülkenin kaderini her zaman kandırılabilecek bir tek adama bağlamak.

Bu Anayasa teklifinin tek amacı Milli Meclisin ve ardından Misakı Milli’nin ortadan kaldırılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin parçalanmasıdır.

Bu Anayasa değişikliği Milli değildir. Milli değerlerimizle bağdaşmayan bu Anayasa değişikliği ülkemizin bütünlüğü ve milletin birliğine düşman bir Anayasadır.

İşte tam da bu nedenle AKP iktidarı, yoğun bir baskı ve propaganda ile Anayasa teklifinin içeriği halktan kaçırılmaya ve gizlenmeye çalışılıyor.

İşte tam da bu nedenle AKP, Anayasa değişiklik teklifinin içeriğinin tartışılmaması için büyük bir kampanya yapıyor. Devletin tüm olanakları ve bütün kurumları adeta Anayasa teklifinin içeriğini milletten kaçırmak için seferber olmuş durumda.

Kumpas davalarında da aynen bu yöntem kullanılmıştı. Davaların içeriği ve sunulan deliller halktan kaçırılmıştı. Yoğun bir propaganda ile davaların içeriği gizlenmiş ve toplumsal algı yönlendirilmeye çalışılmıştı.

Milletin Meclisi’ni ve Misakı Milliyi ortadan kaldırmayı amaçlayan bu Anayasaya HAYIR diyen halka yönelik olarak teröristlik, vatan hainliği gibi her türlü çirkin iftira ve karalama fütursuz bir şekilde yapılıyor.

Ancak AKP’nin bütün bu çırpınışlarına rağmen halk Türkiye’nin geleceğine kurulan bu büyük tezgahın farkındadır. 

Halk vatanımıza ve geleceğimize karşı, iktidara sahip olanların ‘gaflet ve dalalet ve hatta ihanet içinde’ olduklarının bilinciyle, bütün zor şartlara rağmen Cumhuriyetimizin ilk adımının atıldığı Samsun’da ‘milletin azim ve kararlılığını’ göstererek, kurulan bu büyük kumpasa 16 Nisan’da, Milli Mücadele ruhuyla HAYIR diyecektir" diye ifade etti.