Milletvekili seçildikten sonra CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ve il yöneticileriyle CHP ilçe örgütlerine teşekkür ziyaretleri gerçekleştiren Avukat haluk Pekşen, kentin doğu ilçelerinden Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Sürmene, Köprübaşı, Araklı, Arsin ve Yomra örgütlerini ziyaret etti ve örgütlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Pekşen ilk olarak CHP Of ilçe örgütünü ziyaret ederek başkan Fahri Kaptanoğlu ve ilçe yöneticileriyle görüştü.

Burada kendisinse yöneltilen soranları yanıtlayan CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, örgütün alınan sonuçtan dolayı morallerini bozmaması gerektiğini, büyük bir kampanya yürüttüklerini ancak seçmenin bu seçime yönelik böyle bir karar verdiğini söyledi.


Pekşen kamuoyunun başarı algısının farklı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Trabzon’a geldiğimizde bir kaygımız vardı. Türkiye bir diktatörün elinde müthiş bir korku tüneline girmişti ve ülke büyük bir baskılamanın altındaydı. Hepimizin temel hedefi Türkiye’yi olabildiğince özgür bir ülke haline getirmekti. Bu gün Türkiye özgür bir ülke haline geldi. Tam da istediğimiz hale gelmedi ama bir diktatör sandıkta Şili’den sonra ilk kez yeniliyor. Almanya bunu başaramadı, İtalya bunu başaramadı. Dünyanın birçok ülkesi bunu başaramadı. Bu anlamda aslında çok büyük bir başarı söz konusu. İki şeyi birbirine karıştırdığımız için başarı kriterimizi farklı yerlerde aramaya başlıyoruz. Uzun dönemdir partinin iktidar olamayışını, parti iktidarını başarı olarak endekslediğimiz için bir diktatörü yıkmayı çok da başarı olarak kabul etmedik. Aslında bakıldığı zaman öylesine büyük bir gücü yıktık ki bakın, bir devleti ele geçirmiş, ordusuna diz çöktürmüş, yargısını teslim almış, bürokrasisini çökertmiş,  sendikaları susmuş, sivil toplum örgütleri susmuş, medyası susturulmuş, herkes susmuş, perişan olmuş, herkesin sustuğu bir ülkede CHP çıkmış bir diktatörü yeniyor. Yani bu başarı az bir başarı değildir. CHP istese şoven politikalar da yapabilirdi. HDP’ yi barajın altında bırakabilecek, biziz daha yukarılara çıkaracak şoven politikalar da üretebilirdi. Topluma şirin görünecek, ülkenin ulusal politikalarını hiçe sayan politikalar biz de üretebilirdik. O zaman oy oranımız yüzde 30’ları aşabilirdi. Ama CHP altı ok ilkelerini koruyarak, ulus devlet, ulusal devlet, üniten devlet anlayışına yakışan bir politika yaptı. İşte bu politikalar nedeniyle bir diktatör tüm gücüne rağmen, devletin gücünü arkasına almasına rağmen çöktü. Bu gün Türkiye’de artık hiç kimse gücü elime geçirdim, devleti istediğim gibi yönetirim diyemeyecek. Bu bir gerçek”


Pekşen Trabzon için de çok seviyeli bir seçim çalışması yaptıklarını, çok da seviyeli bir seçim geçtiğini belirterek, “Trabzon’da daha iyi bir sonuç almak isterdik. Ancak seçmen bu seçimde böyle taktir etti. Buna saygı duymak zorundayız. Karşımızda çok büyük bir güçle mücadele ettik. Bunu bir mazeret olarak da söylemiyorum. Ben bundan sonrası için artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak mücadelemi sürdüreceğim. Bunu yaparken de buraya geldiğim örgütümle birlikte yapacağız. Biz bir örgütüz ve örgütle kararlar alacağız ve örgütle partimizi büyüteceğiz. Trabzon’da artık haluk Pekşen değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin,  örgütünün bir milletvekili olacağım. Ondan da sonrası bir Trabzon milletvekili olacağım” dedi.

Pekşen Trabzon için ne gerekiyorsa Ankara’da bunun mücadelesini vereceğini, bu konuda hiç yorulmayacağını, belli periyotlarla örgüt, belli periyotlarla da sivil toplum örgütleriyle toplantılar gerçekleştireceğini ve Trabzon’un sorunlarını meclise taşıyıp, çözüm arayacağını sözlerine ekledi.