61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-CHP yönetimi, olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin son sözünü söyledi. Parti içi muhalefetin kurultay için topladığı delege imzaları üzerindeki incelemesini tamamlayan genel merkez yönetimi, “geçersiz” bulunan imzalar çıkarıldığında, toplam imza sayısının 569’da kaldığını duyurdu. 

CHP’den yapılan bu açıklamalar üzerine muhalif kesimden açıklamalar gelmeye başlamış imzaların Çağrı heyetinden jet yanıt gelmiş sayılarla oynandığı belirtilmişti.

CHP’nin kurultay sürecine gitmesi durumda Genel Başkanlık için aday olacağını açıklayan CHP Trabzon Eski Milletvekili ve PM üyesi Haluk Pekşen, Genel Merkezin açıklaması sonrası 61saat’e konuştu.

Pekşen, noterden imza verdiği ancak belgesini genel merkeze göndermediği iddialarına "Noterden imza gönderilmez mi? Notere imza verdikten sonra gider gitmez mi böyle bir tartışma olur mu?” ifadeleriyle cevap verdi.

Pekşen genel merkezin imza sayılarıyla oynadı iddialarına ise "Bu konular iddia olmaktan çıktı. Genel Merkezin verdiği bir karar var. Karar bu.” ifadelerini kullanıp önümüzdeki süreçle ilgili “Bekliyorum…” açıklamasında bulundu.