Emlak yönetiminin para toplamaktan başka bir iş yapmadığını belirten Site sakinleri kendi yönetimlerini oluşturmak için dernek kurma kararı aldı.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Pelitli Belediyesi’nin ortaklaşa başlattığı Kentsel yenileme Projesi kapsamında 1. Etabı tamamlanan Pelitli Toki Evlerindeki hak sahipleri TOKİ tarafından atanan Emlak Konut Yönetiminin keyfi tutumundan bıktıklarını belirterek kendi yönetimlerini oluşturma kararı aldılar.

YÖNETİM SADECE PARA TOPLUYOR
Ne site içi ne de site dışı temizliğin gerektiği gibi yapılmadığını belirten site sakinleri, “Haftada bir gün apartman merdivenleri siliniyor. Es kaza hafta içi merdivenlerde ya da merdiven boşluklarında oluşan bir pislik bir hafta boyunca yerinde duruyor. Bazen kokudan apartmanlara girilmiyor .Daire başı 150 bin lire toplayarak asansör bakımı yaptırıldı bir çoğu yine çalışmıyor. Sokak aydınlatmaları yeterli olmadığı gibi bir ampul için Toplu Konut İdaresi Genel Merkezinden onay bekleyen bir yönetim anlayışı burada ne kadar verimli olabilir ki.  Sokak aydınlatmaları yeterli olmadığı gibi bir ampul için Toplu Konut İdaresi Genel Merkezinden onay bekleyen bir yönetim anlayışı burada ne kadar verimli olabilir ki. Yönetimin atadığı kişinin hiçbir yaptırım gücü olmadığı gibi hiçbir hak sahibinin de sorunlarına çözüm üretemiyor.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

AÇIK AÇIK SÖMÜRÜLÜYORUZ
Bir çok hak sahibinin eline askari ücretin altında para geçtiğini belirten site sakinlerinden Maksut Pekşen  şunları söyledi: “Yasa gereği bir yıl yönetimde kalması gereken Emlak Yönetimi tüm itirazlarımıza rağmen kendi bildiğini okumakta. Düşünebiliyor musunuz parayı biz veriyoruz  ama başkaları bizi yönetiyor. Paramızın nerelere harcandığını bilemiyoruz. İstedikleri zaman kafalarına göre zam yapıyorlar. Hesap sorduğumuzda apartman dairelerinin kapılarına okunması için mikroskop kullanılması gereken kağıt evraklar yapıştırıyorlar. Zaten bir çok hak sahibinin yaş ortalaması mevcut yönetimin sistemini sorgulayacak yeterlilikte değil. Yani Emlak Yönetimi tarafından açık açık sömürülüyoruz”.

SOSYAL DONATI YOK
Bir başka site sakini Nedim Mollaveisoğlu, “ 10 dönüm yeşil alanımız var ama hiçbir sosyal donatımız yok. Mevcut site yönetimi para toplamaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Oysa biz toplanan bu para ile site sakinlerinin oturup sohbet edebilecekleri bir sosyal alan yapmak istiyoruz. Sitemizde yaşayan bayanlarımızın vakit geçirebilecekleri, sohbet edebilecekleri çay içip kahvelerini yudumlayacakları bir sosyal donatıları yok. Biz kocaman bir aileydik. Şimdi birbirimizi göremez olduk. Komşuluk ilişkilerimiz yok oluyor.4 yıllık daireler tel tel dökülmeye başladı. Mermerler koptu, binalar merdivenlerden ayrıldı, koskoca çatlaklar oluştu ama site yönetimi bunları görmezden geliyor. Biz binalarımızı koruma altına almak istiyoruz. Böyle devam ettiği sürece sitemizde bulunan daireler ekonomik olarak ta kayıp yaşamaktadır” dedi.

YÖNETİMDEN HESAP SORAMIYORUZ
Bir başka site sakini Hüsnü Kınalı ise şunları söyledi: “ Sİte sakinlerinden aidat olarak 2017 yılında aylık  93 TL.  toplandı.  362 daire hesap edildiğinde 31,500,00 TL. yapmaktadır.  Çalışan personel sayısı  emlak yönetimden atanan müdüre hanım  dahil 6 kişidir . Bunların maaş ve sigortalarını çıktığında geri kalan paranın hesabını bile öğrenemiyoruz. Müdüre hanım kendisine değil  emlak yönetime sorun diyor. Normal  yönetimlerde her yıl toplantı yapılır, gelir gider bilançosu site sakinlerine ibraz edilir. Burada  dört yıldır ne bir toplantı nede site sakinlerine hiç bir bilgi verilmemiştir. Site asansörleri siteye taşındığımız günden beri arızalı. Emlak yönetim sitenin yönetimini aldıklarında biz kendilerine asansörlerin arızalı olduğunu ifade ettik ve teslim almamalarını söyledik. Biz yüklenici firmaya yaptıracağız dediler. Asansörlere birtakım tadilat yaptırdılar ve site sakinlerinden daire başı 185 TL. tahsil ettiler. Ödemeyen ve yahut  ödeyemeyenden % 5 gecikme aldılar. Sitemizin ikinci etabına doğal gaz geldi . Israrla istememize rağmen doğal gazı sitemize almadılar.   Yıllık 500 ton  kömür ihtiyacımızı karşılarken  bu yıl 600 ton ücreti talep ettiler. Kalorisi düşük kömür kullanıyorsunuz denildiğinde    bizlere aksini iddia ediyorlar. Böyle bir yönetim şekline ancak sömürü düzeni denir.
Biz, kendimizi yönetecek bilgi donanımına sahibiz. Bu konuda belediye başkanımız ve siyasilerimizden destek bekliyoruz”.