61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'da bugün sabah saatlerinde polisi harekete geçiren bir ihbar gerçekleşti.

Dün akşam Değirmendere'de ki otogarın hemen yanında eski polis merkezinin önüne bırakılan araç bölgede hareketliliğe neden oldu.  
Giresun plakalı aracın sabaha kadar bölgeden alınmaması üzerine vatandaşlar durumdan şüphelendi. Giresun'da da dün terör saldırısının olmasının ardından terör örgütü mensuplarının bu araçla bölgeden kaçmış olabileceği ihtimaline karşılık polis aracın etrafından geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgenin otogara yakın olması ise bu iddianın ortaya atılmasında ki en önemli etken oldu. 
Bölgeye trafiğe kapatan polis bomba imha uzmanları eşliğinde araçta inceleme yaptı. Bölgede ki görgü tanığı vatandaşların iddiasına göre araçta yapılan aramada  giysi ve keleş mermisi bulunduğu ileri sürüldü. 

Araçta  yapılan aramanın ardından bölge yeniden trafiğe açılırken, otomobil çekiciye yüklenerek polis otoparkına çekildi. Aracın Giresun'un Bulancak ilçesine kayıtlı olduğu öğrenilirken olayla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde araçta bulunan keleş mermisinin şahsın askerlik anısı olarak sakladığı kaydedildi. Aracın Giresun'da ki terör saldırısı ile bir alakasının olmadığı kaydedildi.