Trabzon Kemerkaya Mahalesi Kunduracılar Sokak’ta bulunan bir pastane işletmecisi, altına yapıştırdığı işaretli poğaçaları bulan müşterilerine gram altın dağıtıyor. Kampanyadan habersiz bir şekilde aldıkları poğaçadan altın kazanan müşteriler ise kampanyadan memnun olduklarını belirtiyor.

Yaptığı kampanya ile müşteri sayısını arttırmayı hedeflediğini dile getiren işletme sahibi Hatice Öztürk, ”Sürümün artması açısından büyük etkisi oldu. Kampanyaya geçen hafta Çarşamba günü başladık. O günden itibaren satışlarımızda büyük oranda artış oldu. Öğlen saat 12.00 ve akşam 17.00 saatleri arasında poğaçalarımızın içerisine altın koyarak müşterilerimize şanş dağıtmaya çalışıyoruz. Halen bu durumu bilmeyenler var ve altınlar da genellikle durumdan haberi olmayan müşterilerimize çıkıyor. Çocuklarımızın bu konuda daha şanslılar genellikle onlara çıkıyor” dedi.

İlk olarak altını poğaça içerisine koymayı düşündüklerini ancak bunun tehlikeli olabileceğini ifade eden Öztürk, “ilk önce poğaçanın içerisine gram altın koymayı planladık. Sonra müşterilerimizde boğulmalar olur dişi kırılır diye düşünerek bundan vazgeçtik. Poğaçaların altına imalathanede ustamız bir kağıt yapıştırıyor. Günde 5 bin tane poğaça üretiyoruz, ustalarımız hangisine yapıştırdığını bile unutuyor haliyle, biz de hangilerinde olduğunu bilmiyoruz. Satış sırasında elemanlarımız alınan poğaçaların altına bakıyor, altında kırmızı puan olan poğaçayı alan müşterilerimize anında altınlarını takdim ediyoruz. Müşterilerimizin istedikleri poğaçayı alma şansları da var. Kazanan kişiler hakkında şaibe olmadığını kanıtlamak için kendilerine fotoğraf çekerek dükkanımıza asıyoruz. Bu güne kadar 7 tane altını şanslı müşterilerimize verdik” diye konuştu.

Aldığı poğaçadan altın çıkan ve oldukça mutlu olduğunu dile getiren Muhammet Kurt, “Hem poğaça hem de kampanya güzel. bu gün çok şanslıyım, kampanyadan haberim olmadan poğaça almaya geldim. Kalabalık arasından alıp çıkmak üzereyken altın kazandım” şeklinde konuştu.