Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli 100 polis, kazma- kürek sallayarak atıl durumdaki araziyi eğitim alanı yaptı. Özveriyle tek kuruş ödenek almadan boş durumda olan araziyi değerlendiren polisleri Emniyet Müdürü tebrik etti. Diğer şubelerin ve aynı anda 10 kişinin kullandığı poligonun yapılışının Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, "Devlet kurumlarında kullanılmayan malzemeleri topladılar. Arkadaşlarımız hayal güçlerini kullanarak polis eğitim alanını yaptılar" dedi.

Eğitim ve atış yapacak bir alanlarının olmamasından yakınan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin eğitimi için Yalnızbağ mevkiinde Milli Emlak'a ait 360 futbol sahası büyüklüğündeki boş arazi tahsis edildi. Bir yıl önce kolları sıvayan Özel Harekat Şubesi'nde görevli polislere, diğer birimlerdeki meslektaşları da destek verdi. Kazma kürek sallayan, el arabası ile malzeme taşıyan polisler, mesai saatleri dışında tüm zamanlarını eğitim ve atış alanında değerlendirdi. Çalışmalarda 4 bin tuğla, 25 metreküp duvar taşı, 6 ton demir, 40 metreküp kereste, 150 torba çimento, 1000 kadar eski oto lastiği, demiryollarında kullanılmayan 100 kadar travers kullanan polisler, alanın çevresini 2 bin 500 metre uzunluğundaki demir telle çevirdi. Tırmanma duvarı, 10 kişinin aynı anda 400 metre uzaklıktan atış yapacağı poligon yapan polisler, alana 2 bin civarında çam fidanı da dikti.

Çeşitli kamu kuruluşlarından ve vatandaşlardan sağlanan destekle eğitim ve atış alanı yüzde 90 oranında tamamlanarak hizmete açıldı. Giriş kapısında, 'Gerçek vatanseverlik çalışma ve hizmet ister' özdeyişi yazılı polis eğitim ve atış alanında şimdiye kadar 'Zırhlı araç ve silah kullanma', 'Atış eğitim', Erzincan, Giresun, Gümüşhane illerinden gelen polislerin katılımı ile 'Keskin nişancılık' kursları düzenlendi.

Bir yıl boyunca gece- gündüz demeden çalışan polisleri, özverili çalışmalarından dolayı kutlayan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, eğitim alanı ve atış poligonunun yapılış açısından Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti. Kamu kuruluşlarında kullanılmayan ve atıl durumdaki malzemelerden yararlanılarak eğitim ve atış alanı yapıldığını anımsatan Tüzel, "Arkadaşlarımız, hayal güçlerini kullanmak sureti ile kendilerinin dizayn ettiği alanlar oluşturulmuşlar. Eğitim ve atış alanını çevremizdeki illerde görevli meslektaşlarımızırn yararlanması için hazırlıyoruz. Emeği geçen herkese gösterdikleri özveri için minnettarım. Fedekar arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.