61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da yarın görülecek Metin Lokumcu davası öncesinde şehirde sessiz bir gerilim hakim. 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingini protesto ederken hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu’nun davası  yarın görülecek. 


Ancak dava öncesinde Trabzon Valiliği her hangi bir gerilime müsade etmemek  kamu kurum ve kuruluşlarının haricinde bütün etkinlikleri yasakladı. 


Trabzon Valiliğinin bu yasağından sonra dün akşam Halkevleri bir bildiri yayınlayarak Meydan Parkında basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. 


Trabzon Polisi ise şehrin kalabalık olan noktalarında önlemlerini sıkılaştırdı. 
Trabzon KESK Şubeler Platformu ise bugün yaptığı açıklamada davayı yakından takip edeceklerini kaydetti. 
Polisin Trabzon Adliyesi önünde geniş önlemler alması bekleniyor. 

NERELERE YASAK GELDİ

Meydan Parkı, Atapark Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi, Kunduracılar Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İskele Caddesi, Atalar, Pazaryerleri ile Park - Bahçe, Mabetlerde ve kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile bunların eklentilerinde yapılacak olan her türlü açık hava toplantısı, kapalı yer toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, protesto eylemi, çadır kurma, insan zinciri, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, el ilanı ve broşür dağıtma, anma töreni, toplu karşılama ve açılış vb. türdeki eylem ve etkinlikler dün  yani 19 Nisan 2021’ten, 25 Nisan 2021 saat 23:50’a kadar yasakladı.