CHP VE SP’DE TEPKİ SAHAYA YANSIDI 

Özellikte dünkü Ak Parti mitinginde Saadet Partili kadınların göstere göstere AK Parti mitingi saflarında yer alıp Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiklerini göstermeleri, Trabzon SP’de büyük moral çöküşüne neden oldu. Trabzon’da yeterli saha çalışması yapamayan, 2. Sıra adayının yanı sıra, kendi sıralamasındaki adayların da son günlerde sahalardan çekilmiş olmaları, SP tabanının kafasını iyice karıştırdı. Bazı SP’liler ‘Bizim ne elimiz ne gönlümüz CHP’ye mühür basmaz’ diyerek özellikle milletvekilliğinde SP’ye oy vermeyeceklerini açık açık ifade etmeye başladı. CHP’de de aynı sıkını yok değil. 1 milletvekili kesin görüldüğü için CHP’de kararsız kesimin çoğu Hüseyin Örs nedeniyle İYİ Parti’ye oy vereceğini, CHP’nin oyları ile SP’den meclise birini göndermeyeceklerini ifade ediyorlar. Hesaplamaları neye göre yapıyorlar bilemeyiz ama Hüseyin Örs bu seçimde hem MHP’den, hem CHP’den, hem de AK Parti’den oy alacak en ortadaki isim olarak görülüyor. Onun da en büyük handikabı gerek genel merkezin gerekse de ildeki yönetim kadrosunun çalışmalara yeteri kadar asılmıyor olmaları. Programlara meclis üyeleriyle giden Örs saha çalışmasında MHP’yi ikiye katlarken, derin MHP’lilerden de büyük destek gördüğünü katıldığı programlardaki ilgiden görebiliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da

AK PARTİ’NİN HESABINI KİM BOZUYOR 

Ak Parti genel merkezinin Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a gelmeden yaptırdığı ve Reisin önüne koyduğu son ankette Trabzon’da sonucun aynı devam edeceği, Cumhurbaşkanına yüzde 80, AK Parti’ye ise yüzde 69 oy çıkacağı sonucu Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Bu nedenden ötürü Cumhurbaşkanı konuşmasında milletvekili sayısından ve oy oranlarından bahsetmedi, hedef koymadı, fakat son miting özellikle teşkilatları yeniden kendine getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon meydanında özellikle defalarca Cumhurbaşkanlığında partimize, milletvekilliğinde AK Parti’ye oy istiyorum’ demesi, kendisine oy verip başka partiye oy verme ihtimali olanlarla ilgili eline ulaşan rapordu. Fakat dediğimiz gibi son miting, her şeye rağmen muhalefetin sesini soluğunu kesen bir miting oldu. Tayyip Erdoğan’ın büyük bir memnuniyetle ayrıldığı Trabzon’dan sonra gittiği Rize programlarında da ‘Valla Trabzon enerjisinden hiçbir şey kaybetmemiş, maşallah’ dediği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da

TRABZON’DA AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI 

Cumhurbaşkanının Trabzon ziyaretinde kendisine yakın bir isim, yerel seçimlerden söz açılınca şu ifadeleri kullandı, ‘Şu anda anketlerde sorun yok, 24 Haziran’da ilk turda Cumhurbaşkanımızı seçip mecliste de en az 308 en fazla 360 milletvekili alıyoruz. Bu sonuçları çıkarabilirsek, Kasım ayında bir yerel seçim olması muhtemel. Fakat sıkıntılı bir sonuç çıkar ise, normal tarihinde yani 2019 yılında yapılır’ ifadelerini kullanmış. Ayrıca Trabzon’da aday olabilecek isimler de sohbette dile gelmiş ve Cumhurbaşkanı’na yakın olan o isim şu ifadeleri kullanmış, ‘Yerel yönetimlerle ilgili Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda Trabzon çok tartışıldı, ve Sayın Cumhurbaşkanımız buradaki tartışmadan hiç hoşnut olmadı.

Trabzon’da yerel seçimlerle ilgili yapılan memnuniyet anketleri Cumhurbaşkanımızın önüne geldi, ve emin olun o anket sonuçları Trabzon adayını belirleyecek. Cumhurbaşkanımız artık, halkın nezdinde kabul görmeyen, partiye bir katkısı olmayan partinin oyları ile seçilen isimlere bir tırpan vuracaktır. O nedenle halk anketleri yapılacaktır, ve Trabzon gibi büyükşehirlere Sayın Cumhurbaşkanımız direk müdahale edecektir’ ifadelerini kullandı. Masada Trabzon Büyükşehir Belediyesi için konuşulan isimleri sorarsanız, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yeniden aday olacağına herkes kanaat getirdi fakat aday gösterilir mi diye herkes iki kez düşündü ve tereddüt etti. Gümrükçüoğlu olmazsa kim olur dendiğinde Erdoğan Bayraktar, Faruk Özak, Mazhar Yıldırımhan, Ergin Aydın isimlerinin yanında AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de en iddialı isimlerden biri olduğu ifade edildi. Revi’nin kaderini ise 24 Haziran seçimlerinin çizeceğinden masadaki herkes hemfikir oldu.

AK PARTİ’DE PARTİ İÇİ MUHALEFET HAVUZU

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Ak Parti’nin en güçlü olduğu iller arasında olan Trabzon’da muhalefetten çok partinin kendi içindeki muhalefetin partiye zarar verdiğini biz değil yine partinin yönetim organları ifade ediyor. Özellikle Milletvekili aday listesine çok tepki olduğu yönünde, parti içinde belli bir grubun gittikleri yerlerde yaptıkları sohbetler, sert çıkışları ve eleştirileri İl Başkanlığı tarafından listeleniyormuş. Kimin nerede kiminle partinin aleyhine konuştuğu, milletvekili adaylarına yönelik alehte açıklama yaptığı tarih ve saati ile not alınıyormuş. Seçim sonrası bu isimlere yönelik bir operasyon görülüyor. Bu kişilerin sayısı 50 civarındaymış, içlerinde ilçe kadın kollarından, il yönetiminde görev almış, ilçe yönetimlerinde görev almış teşkilat mensuplarından öne çıkan yöneticiler de varmış. Seçim sonrası yapılacak operasyonda mutlaka bu isimler gün yüzüne çıkacaktır.

MEYDANDA NEDEN KAVGA ÇIKACAK

Trabzon’un meydanı seçim propaganda araçlarının otoparkı haline geldi, özellikle AK Parti ve İYİ Parti’nin seçim araçlarının Tanjant köprüsü altındaki alanda ardarda dizilip yüksek sesle müzik çalmaları esnafları ve vatandaşları epeyce rahatsız ediyor. Diğer partilerde bu araçlar burada duruyor diye gelip yanlarına yanaşınca orada tam bir curcuna kopuyor. Birde araçların plakalarının kapalı olması, polislerin hatalı park nedeniyle ceza yazmalarına da mani oluyor. Trabzon Emniyeti’nin plaka konusunda üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Hadi araçları geçtik, birde iki parti birbirine nispet yaparcasına parti binalarına taktıkları ekranlarda son ses liderlerinin konuşmalarını ve alehte propogandalar ile seçim müziklerini çalıyorlar. Tamam ekranda görüntü dönsün dönsün ama, nedir o son ses konuşmaları açmak. Sesler birbirine karıştığı için kimse bir şey anlamıyor, ve millete kuru gürültüden, eziyetten başka bir şey olmuyor. Konuyla ilgili gerek yerel yönetimleri, gerekse Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u göreve davet ediyoruz. İki partininde ses konusunda uyarılmasını halk ve esnaf adına rica ediyoruz. Yoksa yakında bu yüzden iyi bir kavga çıkacak, bizden söylemesi.

SAYIN BAŞKAN BU MİLLET NEREYE….

Trabzon’un meydanı bölgedeki iller arasında en güzel meydan, Gece saat 02.00’a kadar meydan parkı dolu, etrafındaki işletmeler dolu. Belediye’nin ve İskenderpaşa Camisi’nin tuvaletleri 22.00’da kapatılıyormuş. Turistler tuvaletlerini yapacak yer bulamayıp etraftaki esnafa koşuyormuş. Bu işi büyükşehir bir oturtamadı. Neden oturtamadı derseniz bu işlerle ilgilenen kişilerin Trabzon meydanı gibi, halkın acil, öncelikli hizmetleri gibi bir derdi yokta ondan. Büyükşehir Belediyesi’nin tuvaleti adeta para doğruyor. Alın iki tane daha eleman, en azından yazın saat 03.00’a kadar açık dursun. Geçen sene de bunu yazdık ama biz dedik biz işittik. Bu millet o saatte tuvaletini nereye yapacak. Hiç mi bunu bir kişi görmez akıl etmez. İş kur’dan o kadar eleman alınmış belediyeye ve alınan kişilerin belediyeye girmeleri de yasaklanmış. Sadece Büyükşehir Belediyesi’nin meydandaki binasına 5 tane temizlik elemanı verildiği iddia ediliyor. Sabah gelip imza atıyorlarmış, bir de akşam uğruyorlarmış. İş Kur’dan gelenler İl Başkanlığının ve parti organlarını referansı ile geldiği için hepsi bir yöneticinin veya siyasetçinin akrabası veya yakını imiş. Bu nedenle hiçbirini temizlik ve benzeri işlerde çalıştıramıyorlarmış. Belediye yetkilileri bile ‘Şurada şu işi yap’ diyemiyormuş İş kur çalışanlarına. Şimdi diyeceksiniz ki hal böyle iken bu kişilerin meydan tuvaletinde çalıştırılmasını nasıl bekliyorsunuz. Eğer belediyeyi yönetenler haktan adaletten dem vuruyorlarsa, bunu yapacaklar.